Media Sud TV

Eticheta detaliata afisata de unitatile de alimentatie publica

Detalii
ROXANA Ciofalcă
17 Noiembrie 2022

Lista de ingrediente

Actualitate
  • Articolul precedent Depistat de politisti in timp ce efectua transport public de persoane fara autorizatie
  • Articolul următor Locuri disponibile de rezervisti voluntari in Armata
Tipografie
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times
  • Modul de lectură
Distribuie

Unitatile de alimentatie publica care prepara mancare vor fi obligate sa afiseze, in meniu, lista ingredientelor si aditivilor folositi in prepararea retetelor, precum si declaratia nutritionala, conform unui recent ordin al Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorului. Actul normativ intra in vigoare din 21 decembrie. 

Inainte de a lua aceasta decizie, ANPC a analizat, în mai multe liste a felurilor de mâncare servite de unități de alimentație publică, ingredientele, materiile prime, precum și produsele finite, în funcție de informațiile furnizate de etichetele fiecăreia sau de mențiunile din meniu.
Unitatile cărora li se aplică aceasta prevedere sunt restaurante, braserii, pizzerii, berării, cafenele, fast-food, inclusive de tip drive-in, rotiserii, cofetarii, patiserii, ceainarii, unitati de tip buffet, terase si gradini de vara, precum si unitatile pentru organizare de evenimente.

 

  • Articolul precedent Depistat de politisti in timp ce efectua transport public de persoane fara autorizatie
  • Articolul următor Locuri disponibile de rezervisti voluntari in Armata

Urmărește Stirile Media Sud TV și pe Google News

Copyright ©2025 media-sud.ro