Agenţia pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia, în calitate de Organism Intermediar pentru Programul Operaţional Regional 2014 – 2020, a demarat campania de promovare POR, destinată potenţialilor beneficiari din mediul privat de la nivelul regiunii noastre.
Conferinţa regională de lansare a apelului de proiecte destinat Microîntreprinderilor, ce a avut loc joi, 9 iunie, la sediul Agenţiei din municipiul Călăraşi, a deschis o nouă rundă de evenimente în cadrul caravanei POR 2014 – 2020. Cu această ocazie au fost prezentate oportunităţile de finanţare nerambursabilă din Prioritatea de investiţii 2.1 „Promovarea spiritului antreprenorial, în special prin facilitarea exploatării economice a ideilor noi și prin încurajarea creării de noi întreprinderi, inclusiv prin incubatoare de afaceri”, din Programul Operaţional Regional 2014 – 2020.
În deschiderea evenimentului, directorul ADR Sud Muntenia, Liviu Muşat, a declarat următoarele:
„La sfârşitul lunii mai s-a lansat apelul de proiecte pentru microîntreprinderi, prin Prioritatea de investiții 2.1! Acum ne aflăm în etapa în care putem pregăti proiecte importante pentru mediul privat din regiunea Sud Muntenia, depunerea aplicaţiilor putând fi realizată de solicitanţi începând cu data de 27 iulie. Astfel, microîntreprinderile, cărora le este destinat acest apel, mai au la dispoziţie aproximativ două luni pentru a pregăti proiectele, timp în care noi vom fi alături de potenţialii beneficiari din regiunea noastră, prin activităţile de helpdesk derulate exclusiv pentru sprijinirea lor. Ne dorim să avem cât mai multe proiecte de calitate, cât mai competitive, pentru a absorbi cele 36,85 milioane de euro alocate prin acest apel regiunii Sud Muntenia.
Având în vedere succesul programului din vechea perioadă de programare, 2007 – 2013, prin linia de finanţare destinată microîntreprinderilor, ne aşteptăm să existe un interes la fel de crescut din partea acestui grup ţintă de aplicanţi.
Faţă de programul anterior, oamenii de afaceri care vor să obţină fonduri europene de până la 200.000 de euro pentru dezvoltarea microîntreprinderilor, trebuie să participe cu o contribuţie proprie de minim 10% din valoarea proiectului. Noi sperăm ca această nouă măsură să crească nivelul de responsabilitate a beneficiarului pe toată durata proiectului, de la depunerea şi evaluarea cererii, până la implemenarea şi monitorizarea investiţiei.”
Săptămâna viitoare, Agenţia va organiza seminarii de informare destinate potenţialilor beneficiari – microîntreprinderi la Alexandria (14 iunie), la Piteşti (15 iunie) şi la Târgovişte (16 iunie).