30
Joi, Mai
0 Articole noi

10 teleormaneni au fost bagati in carantina

Carantina Tabara Dunarica

Medicina
Tipografie

Se inaspresc masurile impotriva noului virus. De aseara, 10 persoane din Teleorman au fost bagate in carantina. Acestea au venit in tara atat pe data de 8 martie cat si ieri din Italia, tara declarata zona rosie de risc. Aseara au fost duse la Tabara Dunarica din Zimnicea.

Direcția de Sănătate Publică Teleorman a confirmat: 10 teleormăneni, cinci bărbați și cinci femei, au intrat în carantină după ce au sosit din Italia, în cursul zilei de marți, după ce toată Italia a fost declarată zonă roșie. Cele 10 persoane au fost duse în seara zilei de marţi la Tabăra Dunărica din Zimnicea și vor rămâne acolo timp de 14 zile, sub pază.
Medicul epidemiolog susţine că sunt probleme de percepţie.
Pentru ca masurile s-au inasprit, de ieri, orice teleormanean care vine din una din zonele cu coronavirsus va fi bagat in carantina fara nici o discute. Cine se va impotrivi va fi sanctionat. Pe toată perioada de carantină, autoritățile vor pune la dispoziția celor izolați toate cele necesare. Paza va fi una strictă, așa că nici unul dintre cei ce vor intra la izolare nu va putea fugi.
Tabăra se află în proprietatea Ministerului Tineretului și Sportului și este situată la 1,5 km de orașul Zimnicea, pe stânga brațului Dunărica.