20
Sam, Iul
5 Articole noi

120 de ani de la nasterea lui Lucian Blaga

Simpozion Lucian Blaga

Eveniment
Tipografie

Astazi s-au implinit 120 de ani de la nasterea marelui scriitor Lucian Blaga. Evenimentul a fost punctat la Biblioteca Judeteana Marin Preda din Alexandria. La aceasta luand parte cadre didactice si elevi ai liceului teoretic Constantin Noica.

Un alt mare scriitor a fost aniversat la biblioteca judeteana Marin Preda din Alexandria. De aceasta data este vorba despre Lucian Blaga, astazi implinindu-se 120 de la nasterea acestuia. Astfel in sala de lectura a institutiei, s-a desfasurat simpozionul”Lucian Blaga-120 de ani de la nastere”. Despre opera acestuia a vorbit celor prezenti bibliotecar Geanina Burcea.
Cu acest prilej a fost vernisată expoziția organizată sub genericul “Eu nu strivesc corola  de minuni a lumii…”, care cuprinde compoziții decorative din cioburi de sticlă ce sunt lucrate folosind  tehnica Mozaicului,   realizate de elevi ai Liceului “C. Noica”, sub îndrumarea profesoarei Cristina Purcărea. Din cadrul discutiilor de astazi nu au putut lipsi “Temele universului poetic blagian”. Acestea au fost prezentate elevilor de catre Delia Ionescu, cadru didactic in cadrul liceului teoretic Noica.
Elevii prezenti in sala de lectura a bibliotecii judetene, nu au fost doar simpli spectatori, acestia la randul lor au recitat din poezia lui Blaga.
Tot astazi a fost lansata si expozitia de carte in care sunt incluse oprele lui Lucian Blaga.

Promo
Stiri

Cele mai

Block [footer] not found!