18
Ma, Iun
0 Articole noi

MARIA Stoian

Maria Stoian, deputat PNL de Teleorman, susține proiectul de lege pentru aprobarea Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 48/2022 privind plata diferențelor de drepturi salariale cuvenite personalului didactic din învățământul de stat pentru perioada 1 iulie 2017 - 31 august 2021.

MARIA Stoian

Parlamentul României a votat un demers legislativ propus de PNL, a cărui coinițiator este și Maria Stoian, deputat PNL Teleorman, care reglementează instituirea schemei de certificare voluntară „De Origine România - DORˮ. Programul garantează în mod oficial faptul că produsul alimentar achiziţionat este realizat pe teritoriul României şi fabricat din materii prime de origine românească, fiind destinat exclusiv producătorilor şi procesatorilor autohtoni.

MARIA Stoian

Maria Stoian, deputat PNL Teleorman, susține înființarea Punctelor Gastronomice Locale, o șansă uriașă de revitalizare a turismului rural. 

”În calitate de for decizional, Camera Deputaților a adoptat, cu unanimitate de voturi, proiectul de lege privind reglementarea înfiinţării şi funcţionării Punctelor Gastronomice Locale, a cărui coinițiator sunt, alături de colegi parlamentari liberali.

HARI Epure

Haralambie Epure, prefectul județului Teleorman, a participat la evenimentul INAEXPO, în organizarea Institutului Național de Administrație. "Simplificarea prin digitalizare în administrația publică" a fost tema centrală a  evenimentului, iar discuțiile au vizat și alte subiecte de interes actual, cum ar fi: "Urbanizarea digitalizată în administrația publică", "Armonizarea pozițiilor instituționale pentru simplificarea serviciilor publice".

MARIA Stoian

Maria Stoian, deputat PNL Teleorman, susține implicarea universităţilor de medicină și farmacie, considerând că este un factor esențial în realizarea primelor medicamente inovative din România. 
 
"România are nevoie de inițierea procedurilor necesare fabricării de medicamente inovative, prin implicarea universităţilor de medicină și farmacie în domeniul cercetare/dezvoltare. Țara noastră nu produce în prezent niciun medicament inovativ, fapt care generează dificultăți în ceea ce înseamnă modalitatea de procurare și comercializare a acestora pe piața farmaceutică.

MARIA Stoian

Cu ocazia Zilei Naționale, Maria Stoian, deputat PNL Teleorman, amintește de trecutul românilor, de la Marea Unire.

"Pentru noi, românii, anul 1918 a fost un an providenţial. La 27 martie 1918, Basarabia - lacrima neamului românesc - revenea la Patria Mamă. În 28 noiembrie 1918, era rândul Bucovinei să adune la coroana de oţel a României diamant din coroana lui Ştefan cel Mare, după nimeritul cuvânt al lui Mihai Eminescu, pentru ca, la 1 Decembrie 1918, la Alba Iulia - devenită capitala de suflet a neamului românesc - să se realizeze unul din visele seculare ale naţiunii române: desăvârşirea statului naţional unitar, prin Unirea Transilvaniei, Banatului, Crişanei şi Maramureşului cu România.

MARIA Stoian

Maria Stoian, deputat PNL Teleorman, susține sprijinirea esențială destinată școlilor mici pentru reducerea absenteismului și îmbunătățirea rezultatelor elevilor.

"Unul dintre obiectivele primordiale ale conducerii PNL a Ministerul Educației îl reprezintă reducerea fenomenului abandonului școlar, amplificat în ultima perioadă, pe fondul crizelor succesive ce au afectat toate domeniile de activitate.

ICĂ Florică CALOTĂ

O propunere legislativă depusă la Parlament sugerează că pensionarii ar putea primi compensații financiare pentru călătoriile reduse pe care nu le-au efectuat în cursul anului. Inițiativa, susținută de un grup de deputați, printre care și Ică Florică Calotă, vizează modificarea articolului 1 din Legea nr. 147 din 26 iulie 2000 privind reducerile acordate pensionarilor pentru transportul intern.

Mai multe articole …