30
Joi, Mai
0 Articole noi

Alexandria va avea primul teren omologat pentru baseball

Teren baseball

Alte sporturi
Tipografie

Primul teren omologat pentru baseball va fi construit la Alexandria. Potrivit presedintelui Federatiei Romane de Baseball si Softball, terenul ar putea fi dat in folosinta cel mai tarziu pana in anul 2020. Proiectul este rodul colaborarii dintre confederatia mondiala de baseball, federatia romana de specialitate si Primaria Alexandria.

Visul construirii in Romania a unui teren omologat pentru jocul de baseball si softball este tot mai aproape de realizare. Mai mult decat atat, el va fi construit chiar la Alexandria, municipiul resedinta de judet avand de multi ani principala echipa de baseball din Romania: Atletico Alexandria. Multicampioana nationala, Atletico isi disputa insa meciurile pe Stadionul Tei din Bucuresti.
In luna decembrie anul trecut a fost semnat la Lausanne un parteneriat  in vederea construirii multvisatului stadion de baseball in Romania. Confederatia Internationala de Baseball si Softball este cea care va  finanta proiectul, Federatia Romana de Baseball si Softball se va ocupa de logista implementarii acestuia, iar Primaria Alexandria va oferi terenul pe care urmeaza sa fie amenajata suprafata de joc.
Potrivit lui Andrei Mirescu, presedintele federatiei romane de baseball, terenul va fi unul multifunctional, el urmand sa poata gazdui si alte sporturi, nu doar meciuri de baseball sau softball. Tot potrivit lui Andrei Mirescu, noul teren ar putea fi dat in folosinta pana in anul 2020, atunci cand federatia de baseball doreste sa organizeze acolo primele meciuri internationale.
Desi fondata inca din anul 1990, Federatia Romana de Baseball si Softball nu are la dispozitie nici pana in prezent un teren omologat pentru jocul de baseball. Romania este de altfel singura tara membra a Uniunii Europene care nu dispune la momentul actual de un teren omologat  pentru baseball si softball.