28
Ma, Mai
0 Articole noi

12 cazuri de tuberculoza confirmate la Scoala Mihai Eminescu Rosiorii de Vede

Cazuri de tuberculoza

Medicina
Tipografie

Toti elevii Scolii Mihai Eminescu din Rosiorii de Vede au fost testati, astazi pentru depistarea tuberculozei. Decizia de a testa toti copii a fost luata de Directia de Sanatate publica dupa ce, ieri, a fost confirmat al 12-lea caz in aceasta scoala.

Scoala Mihai Eminescu din Rosiorii de Vede se confrunta cu o situatie neobisnuita, depistarea mai multor cazuri de tuberculoza. Pana in acest moment sunt confirmate de Institutul Marius Nasta 12 cazuri de tuberculoza. Primele 5 cazuri erau confirmate inainte de inceperea anului scolar si desi s-au facut teste membrilor famililor si persoanelor cu care au intrat in contact, dupa inceperea anului scolar au inceput sa apara si alte cazuri. Toti copii testati initial cu reactii pozitive au fost programati pentru controale si teste suplimentare iar la recomandarea medicului o parte dintre acestia au primit aviz de a reveni in comunitate. Inmultirea cazurilor de copii suspecti de tuberculoza a dus la extinderea testelor pentru toti elevii si personalul didactic din scoala.
Directia de Sanatate Publica Teleorman a decis ca testarea tuturor elevilor sa se faca astazi, iar vineri scoala sa fie inchisa pentru o noua dezinfectie a spatiilor din aceasta unitate de invatamant.
Desi la Rosiorii de Vede exista un spital TBC unde sunt tratate cazurile de tuberculoza, unitatea nu dispune de sectie de pediatrie iar copii sunt trimisi la Bucuresti. In acest moment sunt internati in spital doi copii din cei 12 depistati cu recatii pozitive la testele efectuate.Toate testele IDR efectuate astazi, copiilor de la Scoala Mihai Eminescu s-au facut in prezenta si cu acordul parintilor dar au fost si parinti care au refuzat testul, motivand ca il vor efectua in particular.