18
Ma, Iun
0 Articole noi

24,5 mld. lei vechi pentru Spitalul Zimnicea

Medicina
Tipografie

Povara datoriilor acumulate in ultimii peste 10 ani de zile de unitatea spitaliceasca a orasului Zimnicea incepe sa scada pe zi ce trece. Astfel, intruniti in sedinta de lucru ordinara, alesii locali zimniceni au aprobat astazi alocarea sumei de 24,5 miliarde de lei vechi catre spital, bani rezultati in urma unor rectificari bugetare nationale.

Datoriile restante catre bugetul de stat, bugetul asigurarilor sociale, furnizori de servicii si medicamente, datorii acumulate de-a lungul multor ani de catre Spitalul Orasenesc Zimnicea, se ridicau in urma nu cu mult timp, la cca.47 miliarde de lei vechi. Conducerea spitalului, impreuna cu administratia locala a orasului a facut repetate demersuri in acesti ani pentru acoperirea acestor datorii restante, care grevau serios activitatea unitatii spitalicesti. Astfel, astazi s-a mai consumat un episod al acestor eforturi, Consiliul Local Zimnicea aproband alocarea a circa 24,5 miliarde de lei vechi spitalului, bani rezultati in urma unor rectificari bugetare nationale.

Chiar si cu aceste sume, raman in continuare datoriile catre furnizorii de medicamente(8 miliarde de lei vechi), dar si catre furnizorul de gaze(1,3 miliarde de lei vechi).

Reprezentantii administratiei locale spera ca odata stinse aceste datorii, spitalul sa poata functiona eficient din punct de vedere financiar. Alocarea celor 24,5 miliarde de lei vechi catre spitalul orasului a fost votata astazi in unanimitate de catre consilierii locali din Zimnicea.