23
Ma, Iul
0 Articole noi

Alte categorii

Seara europeana

Eveniment

Aseară, Teatrul de Vară din Roșiorii de Vede a fost gazda unui eveniment marca EUROPE DIRECT Teleorman – „Seara europeană când poveştile prind viaţă”, ediția iulie 2024.

Concurs de creatie

Eveniment

La Colegiul Național Anastasescu din Rosiori de Vede a pornit Luceafarul printre elevii pasionati de literatura și în mod special de personalitatea și opera lui Eminescu.

Omagiu Mihai Eminescu

Eveniment

Rosiorenii l-au omagiat pe Eminescu in cadrul unui eveniment public ce s-a desfasurat la monumentul poetului ridicat in parcul central al municipiului.

Celebrare Mihai Eminescu

Eveniment

Astăzi, Biblioteca Județeană Marin Preda Teleorman a sărbătorit Ziua Culturii Naționale, marcând cei 174 de ani de la nașterea poetului Mihai Eminescu.

Spectacol de Ziua Nationala

Eveniment

De ziua Națională, iubitorii de folclor și de cântece patriotice s-au putut delecta cu un spectacol organizat de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Teleorman.

Sub inaltul patronaj al Episcopiei Alexandriei si Teleormanului si cu binecuvantarea PS parinte Galaction, astazi au debutat manifestarile dedicate zilelor Manastirii Cosoteni.

Expoziția „Cum respiră pământul”

Expozitii

Astăzi, Muzeul Județean Teleorman a inaugurat expoziția de fotografie „Cum respiră pământul”, o expoziție personală itinerantă a regizorului Dan Mihalcea.

Expozitie de carte

Expozitii

În luna ianuarie, Biblioteca Județeană Marin Preda Teleorman și-a deschis porțile către fascinanta lume a literaturii românești, sărbătorind personalitatea lunii, Ioan Slavici.

Expozitia producatorilor

Expozitii

Timp de trei zie, la Alexandria este deschisa o expozitie la care participa producatori din judet cu cele mai variate produse.

Farfurii si blide de colectie

Expozitii

Biblioteca judeteana Marin Preda din Alexandria gazduieste în aceasta perioada o impresionantă expozitie de ceramica traditionala romaneasca.

Sesiune de lectura

Expozitii

Biblioteca judeteana Marin Preda a marcat, astăzi, 186 de ani de la nașterea scriitorului Ion Creanga la o sesiune de lectura împreuna cu copiii de la Școala Stefan cel Mare din Alexandria.

Expozitie carte - Dragobetele in traditii

Expozitii

La Biblioteca judeteana Marin Preda au avut loc o serie de activitati dedicate sarbatorii de Dragobete.

Dubla lansare de carte

Lansari de carte

Sâmbătă, a avut loc un eveniment literar în Sala Trapeză a Bisericii Sfântul Mare Mucenic Dimitrie Izvorâtorul de Mir din Drăgănești de Vede, marcând lansarea a două volume de poezii.

Ramona Beiu

Lansari de carte

Autoare a încă doua volume de versuri, Ramona Beiu și-a prezentat publicului a treia carte ce poarta titlul ”Jumătate de secol”.

Lansare: Fotografii la periscop

Lansari de carte

Biblioteca municipala Gala Galation din Rosiori de Vede a gazduit un eveniment cultural care l-a avut in centrul atentiei pe istoricul literar Stan V Cristea si opera sa.

Carte omagiala

Lansari de carte

Volumul „Receptarea critică a operei lui Iulian Chivu” dedicat scriitorului Iulian Chivu la implinirea varstei de 75 de ani a fost prezentat publicului, la Alexandria.

Ana-Maria Paunescu

Lansari de carte

Ana Maria Paunescu, fiica poetului Adrian Paunescu si-a lansat doua volume de poezii la Alexandria.

Lansare carte Cristian Gabriel Moraru

Lansari de carte

Ultimele 6 volume ale scriitorului Cristian Gabriel Moraru au fost prezentate publicului în cadrul unui eveniment special gazduit de Biblioteca judeteana din Alexandria.

Nordul județului Teleorman se reconectează, încet, dar sigur, la tradițiile străvechi. În ziua de Sânziene și în a doua zi de Rusalii, pe străzile comunelor din Teleorman au reapărut călușarii, așa cum se întâmpla acum zeci de ani.

Lazarita, Izvoarele

Traditii si obiceiuri

În sâmbăta de dinaintea Floriilor, sambata lui Lazar, bulgarii din Izvoarele sarbatoresc într-un mod aparte Lazărița, poate cel mai frumos obicei bulgaresc al comunității bulgarilor din Izvoarele, a fost pregatita și anul acesta, de Asociatia Balgarski Izvori și un grup de aproape 20 de fete de diferite varste.

Aruncarea crucii in Dunare

Traditii si obiceiuri

Tinerii din orașul Zimnicea au ținut să păstreze și anul acesta tradiția și s-au aruncat în apele reci ale Dunării pentru a prinde crucea de Bobotează, aruncată de preoți.

Botezul cailor Zimnicea

Traditii si obiceiuri

Proprietarii de cai din Zimnicea și-au botezat, și anul acesta, animalele de Bobotează, însă tradiția va pieri cât de curând pentru că numărul cabalinelor scade drastic în județul nostru.

Lectii de olarit

Traditii si obiceiuri

Mai multi copii fascinati modelarea lutului au luat lectii de olarit de la mesterul olar care i-a ajutat sa dea forma unor strachini si canute pe care le-au si decorat dupa priceperea si imaginatia lor.

Lazarita bulgarilor

Traditii si obiceiuri

Înainte de Florii, comunitatea de bulgari din comuna Izvoarele îl sarbatoreste pe Sfântul Lazar și încă păstrează o veche tradiție mostenita din batrani numita „Lazarita”.

Aboneaza-te acum

mediasudtv.ro

Promo
In centrul Atentiei

Cele mai

Block [footer] not found!