04
Dum, Iun
5 Articole noi

Alte categorii

Tabara de pictura

Eveniment

Artisti plastici din sapte tari participa in aceste zile la Tabara de pictura de la Nenciulesti. La editia din acest an participa artisti plastici din Finlanda, Franta, Italia India, Moldova, Turcia si Romania.

Concert Corala Armonia

Eveniment

Aseară, la Catedrala Episcopala din Alexandria a avut loc un concert extraordinar al Coralei barbatesti Armonia din Constanta.

Momente si schite la biblioteca

Eveniment

La Biblioteca judeteana din Alexandria, ziua de 1 februarie a fost dedicata in exclusivitate scriitorului Ion Luca Caragiale.

Ziua culturii

Eveniment

Ziua culturii nationale a fost sarbatorita in avans la Biblioteca judeteana din Alexandria.

Omagiu istoricului Dan Berindei

Eveniment

Sarbatoare la Scoala Gimnaziala Dan Berindei din Rosiori de Vede care a primt acest nume in toamna anului 2013.

Spectacol Armonii de toamna

Eveniment

Solistele de muzica populara Maria Ionescu Capitanescu si Simona Dinescu in recital la Alexandria.

Expozitia producatorilor

Expozitii

Timp de trei zie, la Alexandria este deschisa o expozitie la care participa producatori din judet cu cele mai variate produse.

Farfurii si blide de colectie

Expozitii

Biblioteca judeteana Marin Preda din Alexandria gazduieste în aceasta perioada o impresionantă expozitie de ceramica traditionala romaneasca.

Sesiune de lectura

Expozitii

Biblioteca judeteana Marin Preda a marcat, astăzi, 186 de ani de la nașterea scriitorului Ion Creanga la o sesiune de lectura împreuna cu copiii de la Școala Stefan cel Mare din Alexandria.

Expozitie carte - Dragobetele in traditii

Expozitii

La Biblioteca judeteana Marin Preda au avut loc o serie de activitati dedicate sarbatorii de Dragobete.

In foaierul Centrului multifunctional din Alexandria a fost deschisa o expozitie dedicate marelui artist Constantin Brancusi.

Expozitie de pictura

Expozitii

La Casa municipala de cultura Rosiori de Vede a avut loc vernisajul expozitiei de pictura Armonii CromArtice care lucrinde lucrări realizate în tabara internațională de la Nenciulesti.

Lansare carte Cristian Gabriel Moraru

Lansari de carte

Ultimele 6 volume ale scriitorului Cristian Gabriel Moraru au fost prezentate publicului în cadrul unui eveniment special gazduit de Biblioteca judeteana din Alexandria.

Darius Gorcea

Lansari de carte

Premiera editoriala, astăzi, la Biblioteca judeteana din Alexandria. La numai 14 ani, Darius Gorcea, elev în clasa a VIII a la Școala Stefan cel Mare din Alexandria și-a lansat primul sau roman intitulat „Copiii astrilor”.

Lansare de carte Dan Botez

Lansari de carte

Fostul magistrat, Dan Botez și-a lansat, la Muzeul judetean de istorie, ultimul volum publicat care îl are ca protagonist pe ilustrul om politic Constantin I.C. Bratianu.

Povestea vietii mele. Oameni Locuri Amintiri

Lansari de carte

Biblioteca Judeteana Marin Preda a gazduit, astazi, lansarea volumului Povestea vietii mele. Oameni. Locuri.  

Volum de versuri

Lansari de carte

Ultimul volum de versuri ce poarta semnatura poetei Florina Isache a fost lansat, ieri, la Casa municipala de cultura din Rosiorii de Vede. Cartea a vazut lumina tiparului la editura eCreator din Baia Mare iar printre invitatii la eveniment s-a aflat si directorul acestei edituri.

Doina Cherecheş

Lansari de carte

O noua lansare de carte la Biblioteca Judeteana Marin Preda din Alexandria. scriitorul Doina Cherecheş si-a lansat cartea intitulata ,,Străinul din oglindă”.

Lazarita bulgarilor

Traditii si obiceiuri

Înainte de Florii, comunitatea de bulgari din comuna Izvoarele îl sarbatoreste pe Sfântul Lazar și încă păstrează o veche tradiție mostenita din batrani numita „Lazarita”.

Zarazeanul la Izvoarele

Traditii si obiceiuri

Un eveniment special religios și cultural a avut loc la Izvoarele unde în comunitatea bulgarilor a fost sărbătorit Zarazeanul și infiintarea asociatiei care sa ii reprezinte în misiunea lor de a-si păstra tradițiile și identitatea culturala.

PNL a primit colindatori

Traditii si obiceiuri

Zi plina si astazi la sediul PNL Teleorman atat pentru copii cat si pentru gazde care au primit cu drag colindatori de la unitati de invatamant.

Tradiții și obiceiuri

Traditii si obiceiuri

Traditiile si obiceiurile pe care romanii le pastreaza si transmit din generatie in generatie au facut subiectul unui simpozion national organizat de Casa Corpului Didactic Teleorman in parteneriat cu Inspectoratul Scolar, Episcopia Alexandriei si Teleormanului si Centru judetean pentru conservarea si promovarea  culturii traditionale.

Colindatori la ISU

Traditii si obiceiuri

O multime de copii au venit sa-I colinde pe pompieri la sediul ISU Teleorman.

Festival datini si traditii

Traditii si obiceiuri

Festivalul national de colinde organizat de Centrul judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Teleorman a ajuns in acest an  la a VI-a editie.

Aboneaza-te acum

mediasudtv.ro