04
Lun, Dec
5 Articole noi

Alte categorii

Spectacol de Ziua Nationala

Eveniment

De ziua Națională, iubitorii de folclor și de cântece patriotice s-au putut delecta cu un spectacol organizat de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Teleorman.

Sub inaltul patronaj al Episcopiei Alexandriei si Teleormanului si cu binecuvantarea PS parinte Galaction, astazi au debutat manifestarile dedicate zilelor Manastirii Cosoteni.

Festival de literatura

Eveniment

Scriitori, publicisti, critici si istorici literari din toata tara au participat la manifestarile finale ale Festivalului National de Literatura Marin Preda de la Alexandria.

Alexandra Bălăreanu

Eveniment

Trofeul ”Pe deal la Teleormănel” rămâne, pentru al doilea an consecutiv, în județul Teleorman. Alexandra Bălăreanu din orașul Videle este câștigătoarea marelui premiu al celei de-a 52-a ediții a festivalului-concurs de muzică populară Pe deal la Teleormănel.

Pe deal la Teleormanel

Eveniment

Festivalul-concurs de muzică populară cu o tradiție de peste 5 decenii, Pe deal la Teleormănel, și-a redeschis porțile, aseară, la Alexandria.

Ana-Maria si Tudor Serbanescu

Eveniment

Artisti plastici din toata lumea se reunesc pentru o saptamana la tabara internationala de pictura ce va avea loc intr-o localitate rurala din Turcia.

Expozitia producatorilor

Expozitii

Timp de trei zie, la Alexandria este deschisa o expozitie la care participa producatori din judet cu cele mai variate produse.

Farfurii si blide de colectie

Expozitii

Biblioteca judeteana Marin Preda din Alexandria gazduieste în aceasta perioada o impresionantă expozitie de ceramica traditionala romaneasca.

Sesiune de lectura

Expozitii

Biblioteca judeteana Marin Preda a marcat, astăzi, 186 de ani de la nașterea scriitorului Ion Creanga la o sesiune de lectura împreuna cu copiii de la Școala Stefan cel Mare din Alexandria.

Expozitie carte - Dragobetele in traditii

Expozitii

La Biblioteca judeteana Marin Preda au avut loc o serie de activitati dedicate sarbatorii de Dragobete.

In foaierul Centrului multifunctional din Alexandria a fost deschisa o expozitie dedicate marelui artist Constantin Brancusi.

Expozitie de pictura

Expozitii

La Casa municipala de cultura Rosiori de Vede a avut loc vernisajul expozitiei de pictura Armonii CromArtice care lucrinde lucrări realizate în tabara internațională de la Nenciulesti.

Lansare: Fotografii la periscop

Lansari de carte

Biblioteca municipala Gala Galation din Rosiori de Vede a gazduit un eveniment cultural care l-a avut in centrul atentiei pe istoricul literar Stan V Cristea si opera sa.

Carte omagiala

Lansari de carte

Volumul „Receptarea critică a operei lui Iulian Chivu” dedicat scriitorului Iulian Chivu la implinirea varstei de 75 de ani a fost prezentat publicului, la Alexandria.

Ana-Maria Paunescu

Lansari de carte

Ana Maria Paunescu, fiica poetului Adrian Paunescu si-a lansat doua volume de poezii la Alexandria.

Lansare carte Cristian Gabriel Moraru

Lansari de carte

Ultimele 6 volume ale scriitorului Cristian Gabriel Moraru au fost prezentate publicului în cadrul unui eveniment special gazduit de Biblioteca judeteana din Alexandria.

Darius Gorcea

Lansari de carte

Premiera editoriala, astăzi, la Biblioteca judeteana din Alexandria. La numai 14 ani, Darius Gorcea, elev în clasa a VIII a la Școala Stefan cel Mare din Alexandria și-a lansat primul sau roman intitulat „Copiii astrilor”.

Lansare de carte Dan Botez

Lansari de carte

Fostul magistrat, Dan Botez și-a lansat, la Muzeul judetean de istorie, ultimul volum publicat care îl are ca protagonist pe ilustrul om politic Constantin I.C. Bratianu.

Lectii de olarit

Traditii si obiceiuri

Mai multi copii fascinati modelarea lutului au luat lectii de olarit de la mesterul olar care i-a ajutat sa dea forma unor strachini si canute pe care le-au si decorat dupa priceperea si imaginatia lor.

Lazarita bulgarilor

Traditii si obiceiuri

Înainte de Florii, comunitatea de bulgari din comuna Izvoarele îl sarbatoreste pe Sfântul Lazar și încă păstrează o veche tradiție mostenita din batrani numita „Lazarita”.

Zarazeanul la Izvoarele

Traditii si obiceiuri

Un eveniment special religios și cultural a avut loc la Izvoarele unde în comunitatea bulgarilor a fost sărbătorit Zarazeanul și infiintarea asociatiei care sa ii reprezinte în misiunea lor de a-si păstra tradițiile și identitatea culturala.

PNL a primit colindatori

Traditii si obiceiuri

Zi plina si astazi la sediul PNL Teleorman atat pentru copii cat si pentru gazde care au primit cu drag colindatori de la unitati de invatamant.

Tradiții și obiceiuri

Traditii si obiceiuri

Traditiile si obiceiurile pe care romanii le pastreaza si transmit din generatie in generatie au facut subiectul unui simpozion national organizat de Casa Corpului Didactic Teleorman in parteneriat cu Inspectoratul Scolar, Episcopia Alexandriei si Teleormanului si Centru judetean pentru conservarea si promovarea  culturii traditionale.

Colindatori la ISU

Traditii si obiceiuri

O multime de copii au venit sa-I colinde pe pompieri la sediul ISU Teleorman.

Aboneaza-te acum

mediasudtv.ro

Promo
Stiri

Cele mai