18
Ma, Iun
0 Articole noi

1 Decembrie la Rosiorii de Vede

Evenimente
Tipografie

Sute de rosioreni s-au adunat, pe platoul din fata Primariei pentru a participa la ceremonialul dedicat Zilei Nationale a Romaniei organizat de autoritatile locale la Monumentul eroilor.

Festivitatea a inceput cu intonarea Imnului de Stat al Romaniei in interpretarea elevei Andra Mares  si s-a incheiat cu depunerea de coroane si jerbe de flori pentru cinstirea eroilor.

Dupa ceremonie rosiorenii au fost invitati la traditionala fasole cu carnati si un pahar cu tuica fiarta. Ziua nationala a Romaniei a fost sarbatorita la Rosiorii de Vede in cadrul unei ceremonii desfasurate pe platoul din fata Primariei, la Monumentul eroilor unde au fost prezenti sute de rosioreni care au suportat vreme de aproape doua ore ploaia de gheata si frigul.
Rosiorenii au, inca, printre ei eroi care au scris istoria pe campul de lupta iar Dumitru Stefanescu este unul dintre veteranii ce reprezinta modelul viu al patriotismului. Un sobor de preoti din Protoieria Rosiorii de Vede a oficiat slujba de Te-Deum pentru eroii neamului romanesc.
La monumentul eroilor au fost depuse coroane de flori din partea Palamentului Romaniei reprezentat de senatorul Timotei Stuparu, institutiilor publice i de invatamant, asociatii de veterani, cadre militare, pensionari si agenti economici din municipiu.
De la manifestarile dedicate zilei nationale nu a lipsit nici traditionala fasole cu carnati si tuica fiarta oferita de autoritatile locale tuturor celor prezenti la eveniment.