30
Joi, Mai
0 Articole noi

”Colecteaza, recicleaza si fii un exemplu”, proiect care se desfasoara la Scoala Gimnaziala ”Mihai Viteazul” Alexandria

Mascota Ecoterianul

Mediu
Tipografie

Primăria Alexandria, în parteneriat cu Asociația Managementul Deșeurilor Teleorman și ECOTIC derulează în proiect pentru ca elevii să învețe de mici importanța reciclării deșeurilor și a protejării mediului înconjurător. Astfel, cei mici au strâns baterii consumabile, în recipiente special create pentru acestea.

Reprezentanții instituțiilor partenere în acest proiect au mers astăzi la Școala Gimnazială ”Mihai Viteazul” pentru a le oferi micuților implicați în proiect diplome și mici atenții. Primăria a fost reprezentată de vicperimarul Gică Anghel.
Asociația Managementul Deșeurilor Teleorman le-a pregătit elevilor o surpriză deosebită la care nu se așteptau. Mascota Ecoterianul a fost încântarea celor mici.
Selectarea deșeurilor electrice și electronice ar trebui să ne preocupe pe toți, iar faptul că responsabilii în domeniu inițiază astfel de programe pentru copii este un lucru lăudabil. Cu siguranță, după această experiență, elevii implicați în proiect le vor atrage atenția părinților să nu mai arunce bateriile consumate la gunoi, ci să le strângă separat. Și cadrele didactice joacă un rol foarte important în educarea celor mici.
Proiectul a pornit de la ECOTIC BAT, o organizație înființată în anul 2011, care are ca principal scop gestionarea deșeurilor de baterii și acumulatori în numele producătorilor de astfel de produse.
La eveniment a fost prezent și directorul instituției de învățământ, care a salutat inițiativa și s-a arătat deschis pentru astfel de programe și pe viitor.
Asociația Managementul Deșeurilor Teleorman a instalat în scările de bloc din municipiul reședință de județ cutii speciale pentru baterii. Astfel că, după școală, reprezentanții instituțiilor implicate au mers cu producele adunate de elevi să le depoziteze în respectivele recipiente.
”Nu arunca bateriile la coșul de gunoi”, aceasta a fost lecția pe care au învățat-o astăzi elevii alexăndreni, pe care o vor transmite cu siguranță mai departe.