30
Joi, Mai
0 Articole noi

A treia zi dupa, Scriptura, DSP Teleorman da un raspuns la o solicitare

DSP Teleorman

Actualitate
Tipografie

Cei din cadrul Directiei de sanatate Publica Teleorman, sunt foarte credinciosi. Asta reiese din durata trimiterii unui comunicat cu solicitarile facute de presa. Luni, am cerut o situatie a controlului privind cornul si marul, distribuite elevilor din Teleorman, dupa ce au fost facute sesizari ca aceasta sunt neconforme. Cat le-a luat celor din institutie, trei zile, ca dupa Scriptura.

Dupa ce luni, am facut o solicitare catre Directia de Sanatate Publica Teleorman, referitor la controlul efectuat dupa ce in spatial public au aparut informatii privind neconformitatea cornurilor si a merelor distribuite elevilor din judet, a venit abia dupa trei zile si un raspuns. Intr-un comunicat de presa, cei din DSP se lauda cu controlul efectuat in unitatile scolare, cel obligatoriu la inceput de an, si abia la final pe trei randuri spun si despre acest control.
Referitor la controlul, in comunicat se mentioneaza, citez “Privitor la produsul „corn” – se incadreaza in normele legislative in vigoare (etichetare, mod de depozitare, mod de distribuire catre elevi corespunzator), cu mentiunea ca termenul de valabilitate este mai putin lizibil decat celelalte informatii de pe ambalaj. In consecinta, s-a solicitat producatorului inscriptionarea termenului de valabilitate, in asa fel incat sa devina usor de observat. In acelasi timp, s-a constatat ca unele ambalaje nu sunt etanse (folii dezlipite la cca 20% din produse verificate)
-Privitor la produsul „mar”, s-a constatat ca, la una din scoli, a fost identificat un lot cu etichetare necorespunzatoare, produse ce nu au fost distribuite copiilor si urmeaza a fi inlocuite de catre furnizor.
Toate aceste deficiente, cu privire la ambalare si etichetare, au fost notificate catre DSP Alba, pe teritoriul careia isi desfasoara activitatea producatorul si distribuitorul produsului „ corn”.  Serviciul Control in Sanatate Publica  a recomandat personalului didactic si nedidactic, desemnat in fiecare scoala de directorul unitatii, sa distribuie personal alimentele, nu prin intermediul unor persoane nepregatite si care nu au notiuni fundamentale de igiena.
Dupa verificarile din 07.10.2019 si 08.10.2019, DSP Teleorman a aplicat sanctiunea „AVERTISMENT” pentru cinci unitati de invatamant.”
Asadar, in cazul in care certi o un raspuns celor de la DSP Teleorman, aveti grija sa nu fie zi cu cruce rosie in calendar, nu de alta dar ei sunt foarte credinciosi, si tin sarbatorile.