13
Sam, Apr
1 Articole noi

Activitatea politistilor de proximitate din Rosiori

Eliodor Isar

Actualitate
Tipografie

Odata cu extinderea competentelor si a responsabilitatilor ce-i revin Politiei de proximitate s-a marit si numarul politistilor din cadrul acestui compartiment al Politiei municipale Rosiorii de Vede.

Sase politisti de proximitate repartizati pe tot atatea zone ale orasului fac acum legatura intre cetatean si institutiile statului. Toata cetatenii stiu ca pentru probleme minore si informatii avizate despre anumite conflice sau neintelegeri pot apela la politistul de proximitate. La Rosiorii de Vede sunt acum sase politisti de proximitate organizati pe zone ale orasului iar cetatenii pot apela la agentul repartizat in aria lor de domiciliu.Printre activitatile politistilor de proximitate se numara si cele de prevenire prin derularea unor programe punctuale.
Activitatile politiei de proximitate se deruleaza in cadrul parteneriatelor cu unitatile scolare si  de cult, organizatii neguvernamentale, autoritati publice locale sau mediul de afaceri pentru cunoasterea problemelor comunitatii. Agentii de proximitate isi petrec mare parte a programului de lucru in teren, in cartierul sau zona pe care o au in grija pentru a avea o evidenta cat mai buna a evenimentelor ce se petrec in aria lor de competenta.