13
Sam, Apr
1 Articole noi

Cei care vor refuza bransarea la canalizare vor fi amendati

Bransari la canal

Actualitate
Tipografie

Cei care vor refuza branșarea la canalizare vor primii amenzi usturătoare din partea Gărzii Naționale de Mediu. Sancțiunile vor fi cuprinse între 2.000 și 4.000 de lei. Acești bani sunt prea multi pentru telermaneni. Marea lor majoritate lucrează pe salariul minim pe economie, iar pensiile sunt destul de mici.

Primăriile au primit o circulară din partea Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice prin care este stipulat faptul că cetățenii sunt obligați să se branșeze la rețeaua de canalizare, acolo unde există. La auzul acestei vești, teleormanenii s-au artătat nemulțumiți, mai ales că sancțiunile vor fi cuprinse între 2.000 și 4.000 de lei.
Majoritatea teleormănenilor care locuiesc în mediul rural au toaletele în curte. În cazul în care vor primi o astfel de amendă, aceștia nu pot achita sancțiunea. 
Cu toate că locuiesc în mediul rural, sunt persoane care vor confort.
Lucrări pentru branșarea la rețeaua de apă și canalizare au loc în această perioda în Nanov, comună situată doar la cațiva kilometrii de Alexandria. Aici, la apă s-au bransat aproximativ 500 de persoane, cam tot atâtea așteaptă să se racordeze și la canalizare.
Datele Eurostat arată că în România sunt 3,98 milioane de locuințe sunt în mediul rural. Dintre acestea, 2,9 milioane au acces la o reţea de canalizare, din păcate însă doar 2,2 milioane sunt branşate. așa dar aproximativ 1,8 milioane de locuinţe au în continuare WC-ul în fundul curţii.