13
Sam, Apr
1 Articole noi

Centru modern de recuperare a copilului cu dizabilitati, la Zimnicea

Centru copii

Actualitate
Tipografie

Nascut in urma colaborarii dintre Primaria Zimnicea si Fundatia “Inimi Generoase”, viitorul centru destinat sprijinului copiilor cu dizabilitati, vine sa raspunda unei necesitati locale stringente.

Nevoiti sa apeleze la servicii specializate in municipiul resedinta de judet, majoritatea parintilor ai caror copii sufera de autism sau sindromul dowmn, se vedeau nevoiti sa intrerupa tratamentul din cauza costurilor ridicate de transportul pana in capitala judetului. Noul centru de la Zimnicea vine tocmai in sprijinul acestor copii aflati in dificultate.
Realizarea la Zimnicea a unui centru specializat pentru recuperarea si consilierea psihologica a copiilor cu dizabilitati vine sa raspunda unei acute necesitati sociale .Nevoiti sa mearga pentru tratament specializat in municipiul resedinta de judet, din lipsa banilor, multi parinti abandonau acest tratament. Noul centru zimnicean va fi dat in functiune in aproximativ o luna de zile si va veni astfel in sprijinul copiilor aflati in dificultate.
Noul centru va oferi servicii specializate de consiliere psihologica, logopedie si recuperare fizica.
Centrul de recuperare de la Zimnicea s-a nascut din cooperarea autoritatilor locale, care au oferit cladirea si vor asigura toate cheltuielile de functionare ale noului centru,si Fundatia “Inimi Generoase”, care a realizat lucrarile de amenajare si care va asigura si dotara centrului cu aparatura de specialitate.
De serviciile gratuite ale centrului poate beneficia orice minor cu dizabilitati, in urma recomandarii medicului specialist, daca prezinta un certificat de atestare a gradului de handicap.