18
Ma, Iun
0 Articole noi

Conditii noi pentru comerciantii care vor sa inchirieze un loc in bilciul de la Rosiori de Vede

Balci Rosiori

Actualitate
Tipografie

Bâlciul anual de la Rosiori de Vede, eveniment cu o  traditie de sute de ani îsi deschide si în acest an portile pe 1 septembrie, în incinta târgului de la marginea orasului.

Agentii economici care doresc sa închirieze locuri în bâlci trebuie sa stie ca taxele percepute de municipalitate pentru un metru patrat, pe zi, sunt cuprinse între 1,5 ?i 3,5 lei, în functie de suprafata dorita. Pentru suprafete de pâna la 10 mp taxa este de 3,5 lei mp/zi, pentru cele cuprinse între 10 si 100 mp se percepe o taxa de 2 lei mp/zi, iar pentru suprafete ce depasesc 100 mp taxa este de 1,5 lei mp/zi.
În acest an, taxa de bransare la reteaua electrica pentru persoane fizice si juridice este de 118 lei. Pentru parcare în locurile special amenajate, pe durata bâlciului anual, taxa de parcare a fost stabilita la 3 lei/ autoturism.
Cei interesati sa desfasoare activitati economice în bâlci trebuie sa depuna la Registratura Primariei Rosiori de Vede o serie de documente. Cererea privind activitatea prestata si suprafata dorita va fi însotita de certificatul unic de înregistrare fiscala, statutul societatii si autorizatia de functionare, certificatul fiscal eliberat de primaria localitatii unde societatea are sediul social din care sa rezulte ca nu are debite, aviz sanitar provizoriu pentru vânzarea produselor alimentare care se elibereaza dupa atribuirea de locuri în bâlci. Agentii economici care detin echipamente si instalatii pentru distractii trebuie sa prezinte autorizatia ISCIR pentru a primi locuri în bâlciul anual. Locurile vor fi puse la dispozitia agentilor economici începând cu data de 30 august, ora 12.
De aproape 90 de ani, bâlciul anual de la Rosiori de Vede se are loc în perioada 1-8 septembrie, dar îsi are originea la începutul orânduirii feudale.