30
Joi, Mai
0 Articole noi

Conducerii ISU Teleorman i-a fost inmanat astazi drapelul de lupta

Ovidiu Vasilica

Actualitate
Tipografie

In aceasta dimineata, in centrul municipiului Alexandria a avut loc ceremonialul militar şi religios, precum  şi parada cu forţe şi mijloace din cardul ISU „Alexandru Dimitrie Ghica”, cu ocazia primirii Drapelului de luptă.

Actiunea s-a desfasurat in prezenta inspectorului general al IGSU. Drapelului de luptă, simbol al preţuirii faţă de ţară, este menit să reamintească fiecărui militar tradiţiile glorioase ale poporului român, în general, şi ale unităţii căreia îi aparţine, în special, precum şi datoria sacră de a servi cu credinţă patria. Actiunea de primire a drapelului a inceput prin prezentarea onorului militar.
Slujba religioasa a fost oficiata de un sobor de preoti, in frunte cu P.S. Galaction Stanga, Episcop al Alexandriei si Teleormanului.
General de brigadă doctor OVIDIU VASILICĂ Inspector General al INSPECTORATULUI GENERAL PENTRU SITUAŢII DE URGENŢĂ a dat citire decretului prezidenţial de acordare a Drapelului de lupta.
Tot acesta a inmanat Drapelul de Luptă inspectorului șef al inspectoratului pentru situații de urgență – colonel Stancu Marius.
Inspectorul general a facut si cateva referi la semnificaţia acestui eveniment.
Evenimentul s-a incheiat prin defilare defilarea personalului și tehnicii din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „A.D. Ghica” al Judeţului Teleorman.