13
Sam, Apr
1 Articole noi

Hram la Biserica Sf. Adormire din Rosiori

Sf. Adormire

Actualitate
Tipografie

Biserica Sfanta Adormire din Rosiorii de Vede a devenit neincapatoare, sambata, pentru zecile de credinciosi care i-au trecut pragul in zi de mare sarbatoare crestina inchinata Sfintei Fecioare Maria. In fiecare an 15 august este o zi importanta pentru enoriasii parohiei care isi cinstesc ocrotitoarea bisericii.

Singura biserica din municipiul Rosiorii de Vede cu hramul de ziua Adormirii Maicii Domnului a devenit neincapatoare pentru multimea de credinciosi care au participat la Sfanta Liturghie oficiata de un sobor de preoti in aceasta zi  pe care multi rosioreni o considera una din cele mai importante sarbatori crestinesti.
Pentru sarbatoarea hramului parohia s-a pregatit conform traditiei iar slujbele au inceput vineri seara cu vecernia si sfintirea apei iar dupa liturghie o multime de copii au primit sfanta impartasanie de la preotul parohiei. Biserica Sfanta Adormire este recunoscuta in comunitate pentru activitatile caritabile si educative organizate pentru copiii din parohie.
Evenimentul este in fiecare an un prilej de mare bucurie si speranta atat pentru enoriasii parohiei Sfanta Adormire din Rosiorii de Vede cat si pentru ceilalti credinciosi care trec pragul acestui lacas de cult.