18
Ma, Iun
0 Articole noi

Ignorati de operatorul de gaze

Actualitate
Tipografie

De peste doi ani locuitorii strazii Potcoavei din Alexandria asteapta  sa fie bransati la reteaua de gaze naturale. Oamenii au ajuns la capatul rabdarii dupa o serie de amanari si raspunsuri controversate pe care compania de gaze le emite la insistentele lor.

Pentru ca si locuitorii acestei strazi sa beneficieze de gaze naturale este nevoie de o extindere a retelei si bransamente individuale pe care operatorul se tot codeste sa le faca invocand tot felul de motive.
In legatura cu problemele semnalate de cetatenii care locuiesc pe strada Potcoavei am solicitat Primariei Alexandria sa ne comunice daca au fost emise avizele necesare unei astfel de investitii.

Din datele existente la compartimentul urbanism au fost emise doar doua certificate de urbanism, in luna septembrie 2022 pentru extindere cu bransament la doua case de pe strada Potcoavei, numerele 3 bis si 10. Mai mult, in baza de date a Primariei Alexandria nu figureaza nici o solicitare pentru emiterea autorizatiei de construire pentru strada Potcoavei.

Compania de gaze naturale care opereaza pe raza municipiului Alexandria continua sa-I duca cu vorba pe oameni, desi nu are de gand sa le onoreze cererile prea curand. Conform  legislatiei in vigoare, la data cand au fost depuse cererile, costul investitie trebuie suportat de furnizorul de gaz, de aici si dezinteresul pentru aceste bransamente pe care trebuie sa le faca oamenilor gratuit.