13
Sam, Apr
1 Articole noi

Lectii de viata importante de la doi fosti detinuti reabilitati

Fost detinut reabilitat

Actualitate
Tipografie

În ziua dedicată prevenirii delincvenţei juvenile şi victimizarea minorilor, politistii din cadul IPJ Teleorman a adus în faţa elevilor de la două licee din Alexandria, doi foşti infractori reabilitaţi, care le-au povestit adolescenţilor greşelile care le-au schimbat viaţa.

Din anul 2006, la nivel judetean, politistii teleormaneni organizeaza Saptamana prevenirii criminalitatii, ca parte dintr-un eveniment national organizat de catre IGPR. Pe parcursul unei saptamani atentia este concentrata asupra cetatenilor carora politistii le orfera informatii cu privire la diferitele tipuri de infractiuni carora le pot cadea victime. Totodata, acestora le sunt oferite recomandari si sprijin pentru reducea riscului de victimizare.
Cei doi foşti deţinuţi din Craiova le-au captat atenţia liceenilor cu poveştile lor de viaţă, care după ce s-au numit infractori pentru o bună perioadă, acum ajută puşcăriaşii să se reintegreze în societate.
Chiar dacă acum sunt modele în societate, în trecut, aceştia au comis fărădelegi ce i-au condus direct în puşcării. Cei doi foşti deţinuţi au povestit cu lux de amănunte cum este viaţa în închisoare, dar şi care a fost momentul ce i-a determinat să se reabiliteze.
Pe parcursul discuţiilor, cei doi foşti deţinuţi le-au transmis elevilor sfaturi preţioase, de luat în seamă şi totodată, i-au rugat să ţină cont de ele, deoarece, indiferent de pregătirea profesională, în faţa legii, toţi suntem egali.