30
Joi, Mai
0 Articole noi

Lemnele de foc la pret plafonat lipsesc de pe piata

Lemne de foc

Actualitate
Tipografie

Decizia guvernului de a plafona pretul lemnelor de foc pentru populatie este ignorata de majoritatea comerciantilor din Teleorman. La unele depozite de lemne nu se mai livreaza decat pentru firme la pret dublu fata de cel impus de guvern.

Nici la peleti sau brichete situatia nu este mai buna, sunt  comercianti care au preferat sa le retraga de la vanzare decat sa le dea cu pretul plafonat pentru ca ies in pierdere. Pentru a afla cu cat se vand lemnele de foc in acest moment ne-am interesat la un depozit de pe raza judetului Teleorman unde ni s-a comunicat ca pretul lor pentru un metru cub variaza intre 500 si 800 lei, in functie de cantitatea cumparata si felul lemnului. Cea mai convenabila varianta de pret ramane Romsilva, dar si aici stocurile sunt limitate. 
Ordonata prin care guvernul a plafonat pretul lemnelor de foc pentru persoane fizice la 400 lei/mc a intrat in vigoare la data de 15 octombrie si se aplica pana in martie 2023. Potrivit acestei ordonante, pretul brichetelor a fost plafonat la 1500 lei tona, iar pentru peleti pretul maxim a fost stabilit la 2000 lei. Comerciantii care nu respecta limitele de pret stabilite risca amenzi intre 3000 si 5000 lei pentru fiecare vanzare.