30
Joi, Mai
0 Articole noi

Proteste ample in marile orase fata de legea gratierii si amnistiei

Palatul Victoria

Actualitate
Tipografie

Peste 25.000 de oameni au protestat duminica seara in Bucuresti si in marile orase din tara fata de proiectele de ordonante de urgenta privind gratierea si Codul penal, promovate de Ministerul Justitiei.

In Bucuresti, protestul a inceput la ora 17:00 in Piata Universitatii,  acolo unde la ora 18:25 a sosit si presedintele Klaus Iohannis, care a fost intâmpinat cu aplauze de catre protestatari. Dupa popasul facut la Guvern, protestatarii s-au indreptat spre sediile PSD si ALDE, unde au incheiat manifestatiile, in jurul orei 21:30, dupa mai bine de patru ore de proteste.
Proteste ample au avut loc si in Cluj-Napoca si Sibiu, unde peste 5.000 de oameni s-au adunat in centrele oraselor. La Timisoara au fost peste 3.000 de oameni, la Iasi – peste 2.000, iar la Brasov au protestat peste 1.000 de oameni. Proteste au avut loc si in Constanta, Baia Mare, Satu Mare, Oradea, Pitesti, Galati, dar si in Diaspora. La Timişoara a fost citita şi o petiţie pentru consolidarea statului de drept, care a fost semnata de aproximativ 1.500 de oameni.