23
Ma, Iul
0 Articole noi

Siguranta copiilor la scoala si acasa

Actiuni ale politistilor in scoli

Actualitate
Tipografie

Politistii sunt implicati intr-o serie de activitati pentru siguranta copiilor atat la scoala cat si acasa. Astfel de activitati de prevenire și combatere a faptelor antisociale îndreptate împotriva minorilor se desfasoara pe tot parcursul anului scolar, chiar și în vacanțe.

În luna septembrie, de la începutul anului școlar 2022- 2023, au fost sesizate 373 de infracțiuni dintre care 340 săvârșite în incinta unităților de învățământ și 33 în zona adiacentă acestora. În ceea ce privește victimele infracțiunilor sesizate, din totalul de 330 de persoane, 290 au fost elevi, 14 cadre didactice și 4 aparținători ai elevilor, iar ca posibili autori ai infracțiunilor, cei mai multi au fost elevi. Poliția Română a abordat prevenirea victimizării minorilor, în mod constant, ca prioritate națională de intervenție în domeniul prevenirii criminalității. 
Au fost organizate frecvent întâlniri interactive şi dezbateri cu adulții responsabili, parinti si cadre didactice, întâlniri periodice cu reprezentanţi ai administraţiei publice locale pentru analizarea problemelor întâmpinate şi găsirea soluţiilor ce se impun.Un capitol important al tematicii abordate în cadrul activităţilor dedicate acestui grup ţintă este reprezentat de siguranţa în mediul online, dat fiind că aceasta este o problemă de maximă actualitate şi cu incidenţă deosebită asupra tinerilor.

Promo
Stiri

Cele mai

Block [footer] not found!