23
Ma, Iul
0 Articole noi

Tragedie pe centura ocolitoare a Alexandriei. A fost activat planul rosu de interventie

Exercitiu ISU Teleorman

Actualitate
Tipografie

Patru mașini și o cisternă plină cu clor s-au lovit pe centura ocolitoare a Alexandriei astăzi, în jurul prânzului. 15 victime, parte dintre ele încarcerate a fost rezultatul accidentului. Din fericire, a fost doar un exercițiu pus la cale de pompieri, pentru pregătirea continuă a subofițerilor.

Scenariul exercițiului a fost știut doar de superiori, militarii Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”A.D. Ghica” al județului Teleorman au aflat despre acesta la fața locului. Mai multe autoturisme și o cisternă s-au lovit, în urma impactului, una dintre mașini s-a prăbușit într-un șanț, mai mulți pasageri au rămas încarcerați în autovehicule, iar o vitimă a decedat până la sosirea echipajelor de acordare a primului ajutor.
Acțiunea s-a derulat în timp real, ca și când intervenția la un accident ar fi fost pe bune. Nici bine nu au închis apelul la 112 că la fața locului și-au făcut apariția primele echipaje. Înainte de toate, protocoalele prevăd ca în astfel de situații să se verifice scurgerile din cisternă și mai apoi să se apropie salvatorii de la locul accidentului.
Cel mai mult de furcă au avut echipele de pe descarcerare, dar și paramedicii. Având în vedere faptul că deja se făcuse triajul, costatându-se că sunt mai multe victime încarcerate au fost solicitate întăriri de la detașamentele de pompieri din județ, astfel vrând să se vadă timpul în care acestea ajung la Alexandria din localități precum Zimnicea. În preajma locului cu pricina a fost montat și un cort, unde victimele primeau ajutor de specialitate și mai apoi erau transportate la spital, în funcție de gravitatea leziunilor constatate.
Așa cum spuneam la început, totul a fost regie, scenariul acestui accident fiind gândit doar pentru pregătirea pompierilor teleormăneni. La exercițiu a participat și prefectul județului, Florinel Dumitrescu.
Zeci de militari și-au dat silința să intervină cât mai corect și repede, ca și când ar fi fost un accident real.
Conducerea Inspectorului Județean pentru Situații de Urgență s-a arătat mulțumită de modul de intervenție a subalternilor, chiar dacă au mai existat și sincope, dar, aceste exerciții sunt făcute tocmai pentru a le remedia, după ce vor fi discutate într-o ședință pe unitate.
Chiar dacă vremea a fost potrivnică, pompierii trebuie să fie pregătiți să intervină în orice situație, indiferent de condițiile meteo, că e zi sau noapte. Polițiștii au fluidizat traficul, chiar dacă, pentru a nu încurca circulația, mașinile au fost puse într-o parcare de pe centura ocolitoare, iar jandarmii au avut rolul de a veghea ca privitorii să nu intre în zona de intervenție.  

Promo
In centrul Atentiei

Cele mai

Block [footer] not found!