30
Joi, Mai
0 Articole noi

Vizita de lucru, sambata in localitatea Suhaia

Secretari de stat MAI

Actualitate
Tipografie

Sambata, pe lacul Suhaia au fost prezenti, in vizita de lucru doi secretari de stat. Acestia au verificat situatia de la lacul Suhaia, la digul de vest.

Misiunea de la lacul Suhaia continua. Importante forțe de intervenție au fost mobilizate pe digul de vest al lacului Suhaia, o acumulare de apă impresionantă, pentru a efectua lucrări de consolidare și supraînălțare a acestuia. Zeci de pompieri, jandarmi, personal din cadrul SGA Teleorman, A.N.I.F. și localnici au acționat atât pentru realizarea lucrărilor de protecție, cât și pentru evacuarea apei în fluviul Dunărea cu ajutorul a 10 motopompe de mare capacitate, 2 fiind din cadrul I.S.U Teleorman. Celelalte 8 motopompe au fost dislocate de către Inspectoratul General pentru Situații de Urgență din cadrul unităților de pompieri din județele Olt, Argeș, Dolj, Dâmbovița, Vâlcea, Giurgiu și Unitatea Specială de Intervenție în Situații de Urgență - Ciolpani. Motopompele de mare capacitate au avantajul de a putea asana peste 13.000 de litri de apă pe minut și pot refula apa la o distanță de aproximativ un kilometru datorită furtunurilor din dotare. La fata locului, pentru a verifica situatia de teren, au fost prezenti sambata si doi secretari de stat, Mihai Chirică si Dorin Voicu.
In permanenta, la fata locului sunt prezente si autoritatile judetene.
În zonă nu există pericol de inundare a comunităților, însă mai multe hectare de teren agricol și grădini pot fi afectate de apă. Situația este în continuare atent monitorizată și gestionată de către reprezentanții SGA Teleorman, în sprijinul lor fiind în permanență pompierii militari teleormăneni.