13
Sam, Apr
1 Articole noi

Ziua internationala a Romilor marcata la Alexandria

Ziua Romilor

Actualitate
Tipografie

Astazi, in sala de sedinte a Primariei Alexandria a fost marcata ziua internationala a rromilor. La eveniment au participat copii de etnie rroma si nu numai, din municipiu.

8 aprilie a fost adoptată ca Zi Internaţională a Rromilor cu ocazia primului Congres Internaţional al Rromilor de la Londra din 1971. Cu prilejul acestui congres au fost adoptate şi două simboluri ale naţiunii rrome: steagul rromilor şi imnul internaţional al acestora. Pentru marcarea zile internationale, astazi, in sala de sedinte a Primariei din municipiului Alexandria, a fost organizata o actiune.
Primii copii ce au venit in fata publicului au fost cei din trupa de dansuri “Cherry” a Colegiului Naţional “Al. I. Cuza”, coordonată de prof. Mariana Ivan.
A urmat ansamblul “Flori de Tei” al Şcolii Gimnaziale “Alexandru Colfescu” din Alexandria, coordonat de prof. Berbecaru Liliana
Ultimul a fost ansamblul “Mugurii Câmpiei Române” al Liceului Tehnologic “Nicolae Bălcescu”, coordonat de prof. Cătălin Mărunţelu.
La sfarsitul actiunii, copiii din cadrul Centrului social de sprijin pentru romi au primit pachete cu dulciuri oferite de Primaria municipiului Alexandria.