22
Vi, Sep
9 Articole noi

Circiumaru Valerica si Cristiana Piper Savu vor conduce administratia din Rosiori

Circiumaru Valerica

Administratie
Tipografie

Ieri, in sala amfiteatru a Colegiului National Anastasescu a avut loc investirea primarului si a membrilor Consiliului local Rosiorii de Vede pentru urmatorii patru ani.

In functia de viceprimar a fost aleasa prin vot secet cu 13 voturi din totalul de 19, Cristiana Piper Savu, prima femeie care ocupa aceasta functie in Rosiorii de Vede. Joi la Rosiorii de Vede a avut loc sedinta de constituire a noul Consiliu local ales pe 5 iunie si Circiumaru Valerica si-a preluat mandatul de primar. Prefectul judetului Teleorman, prezent la sedinta festiva a tinut sa-i felicite pe noii membrii ai administratiei locale.

Conform procedurii legale, dupa validarea mandatelor, consilierii locali au depus juramantul de credinta, un moment plin de emotie pentru multi dintre alesii locali care se afla la primul mandat de consilier. Dupa ce presedinta Judecatoriei Rosiorii de Vede a dat citire incheierii de sedinta pentru validarea mandatului de primar si juramantul de credinta, Circiumaru Valerica si-a preluat ,in mod oficial atributiile si a facut publice prioritatile sale edilitare.

In a doua parte a sedinte s-a ales, prin votul secret al consilierilor locali, viceprimarul municipiului. iar Cristiana Piper Savu a intrunit numarul cel mai mare de voturi.

Dupa votul pentru desemnarea viceprimarului, la Rosiorii de Vede se contureaza si majoritatea in consiliul local care va fi PSD-UNPR-PMP. Consiliul local al municipiului este format din 10 consilieri PSD, 5 - PNL, 2- UNPR si 2 PMP iar Cristiana Piper Savu, propunerea PSD pentru functia de viceprimar a primit 13 voturi in timp ce Sorin Scarlat, propus de PNL pentru aceasta functie doar cele 5 voturi ale colegilor de partid iar un vot a fost nul.