22
Vi, Sep
9 Articole noi

Microbuzul scolar sta de o luna, nefolosit, in curtea Primariei Rosiori

Microbuz scolar

Administratie
Tipografie

Microbuzul scolar repartizat Primariei Rosiorii de Vede zace de o luna in curtea institutiei, nefolosit, in timp ce o multime de copii sunt nevoiti sa mearga pe jos chiar si o ora pana la scoala. Abia in sedinta de consiliu de maine va fi discutata modificarea organigramei pentru angajarea unui sofer pentru microbuzul scolar.

In timp ce zeci de copii  merg cativa kilometri pe jos ca sa ajunga la scoala microbuzul  repartizat municipiului Rosiorii de Vede sta de o luna parcat in curtea primariei. Printre cele 18 localitati care au primit microbuze pentru transport scolar, la sfarsitul lunii august se afla si Rosiorii de Vede unde conducerea Scolii Alexandru Deparateanu a solicitat un astfel de mijloc de transport pentru elevii scolii ce locuiesc la distanta mare fata de scoala si traseul autobuzelor ce asigura deplasarea elevilor din municipiu la institutiile de invatamant. Pana ce microbuzul va ajunge la beneficiarii de drept, adica elevii trebuie urmate procedurile de inmatriculare, angajare sofer, autorizatie de transport, stabilire traseu, cote de combustibil, care vor dura cel putin inca o luna.

Pe raza municipiului Rosiorii de Vede functioneaza, de cativa ani un serviciu platit din bani publici, de transport scolar pentru toti elevii din unitatile de invatamant dar la Scoala Alexandru Deparateanu situatia este una speciala fiind singura scoala pe o raza de cativa kilometri acoperita cu case si sunt copiii care pleaca cu o ora mai devreme de acasa pentru a ajunge la scoala.