18
Ma, Iun
0 Articole noi

Piata din Rosiori in impas

Emil Coanda

Administratie
Tipografie

Concesionarul Pietei Agroalimentare din Rosiorii de Vede cere sprijinul consiliului local pentru a-si continua activitatea. Petitionarii  tulbura apele in consiliul local, de cateva luni, cu tot felul de cereri pentru rezolvarea unor situatii in care se afla cetatenii sau agentii economici din Rosiorii de Vede.

Pe masa consilierilor locali intruniti in sedinta ordinara  a mai aparut o petitie a concesionarului Pietei Agroalimentare ce a generat discutii aprinse in forul legislativ local. Serialul Coanda si terenul de sub pravalie a mai punctat un episod in sedinta consiliului local, de ieri, la Rosiorii de Vede, unde petitionarul vine cu aceeasi cerere si noi acuzatii la adresa primarului si a functionarilor publici.

Situatia economica din Rosiorii de Vede aflata in cadere libera afecteaza nu numai micii comercianti dar si activitatea unui important investitor care dupa ce a construit o piata moderna in centrul municipiului se afla in situatia de a nu mai putea suporta majorarea redeventei prevazute in contractul de concesiune. In petitia  sa adresata consiliului local Rosiorii de Vede concesiunarul Pietei Agroalimentare solicita ca autoritatile locale sa renunte temporar la majorarea redevente cu 3 % din doi in doi ani, prevazuta in contractul de concesiune pana la redresarea situatiei economice din municipiu care afecteaza societatile comerciale si persoanele fizice care isi desfasoara activitatea in cadrul pietei.

Dificultatile financiare au dus la scaderea gradului de ocupare al spatiilor comerciale din piata la 50%, desi taxele si tarifele au fost reduse dar situatia prezentata, desi evidenta cu ochiul liber nu pare sa-i convinga pe unii dintre alesi locali acre au o alta parere despre micii comercianti rosioreni .

Pentru concesionarea pietei agroalimentare, concesionarul plateste o redeventa de cateva mii de euro care variaza in functie de cursul valutar dar juristii primariei sustin ca anularea, chiar si temporara a unui articol nu este legala si ar modifica un contract cu care partile au fost de acord la momentul semnarii.