23
Ma, Iul
0 Articole noi

Primarul dn Silistea gasit incompatibil de catre ANI

Primaria Silistea

Administratie
Tipografie

Un nou primar din Teleorman a fost declarat incompatibil de catre Agentia Nationala de Integritate. Este vorba despre edilul localitatii Silistea, Marin Alexandru. Acesta a fost in conflict de interese pe perioada cand a fost viceprimarul aceleasi commune.

Agentia Nationala de Integritate a remis un comunicat de presa prin care se stipuleaza ca mai multi edili din tara au fost declarati incompatibili si sunt in conflict de interese. Printre acestia se numara si primarul localitatii Silistea, Marin Alexandru. Potrivit raportului acesta a incalcat dipozitiile articolului 87 din legea 161 pe 2003 in perioada cand detinea functia de viceprimar al comunei. Portivit raportului in acea perioada acesta a fost si administratorul unei societati comerciale.
Conform art. 87, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 161/2003, se mentioneaza ca „Funcţia de primar şi viceprimar este incompatibilă cu  funcţia de administrator, membru al consiliului de administraţie  la societăţile comerciale] precum şi la instituţiile publice”
Tot in comuncat cei de la ANI mentioneaza ca persoanele evaluate au fost informate despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază – de a fi asistate sau reprezentate de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. MARIN ALEXANDRU nu a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare. Deasemenea persoana  față de care s-a constatat existența conflictului de interese ori starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică  pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcția ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcție eligibilă, nu mai poate ocupa aceeași funcție pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului”.
Contactat telefonic edilul nu a dorit sa dea un punct de vedere la decizia ANI. De mentionat ca aceasta decizie poate fi atacata in instanta, ceea ce probabil va face si edilul localitatii Silistea.

Promo
In centrul Atentiei

Cele mai

Block [footer] not found!