22
Vi, Sep
9 Articole noi

Proiecte comune de dezvoltare Romano-Bulgare

Stanislav Blagov

Administratie
Tipografie

Primarii din Zimnicea si Svishtov s-au intalnit ieri pentru a discuta despre proiectele comune de dezvoltare a celor doua orase riverane Dunarii. Cele doua administratii au stabilit deja in urma cu o luna de zile o agenda comuna pe care o vor supune analizei Biroului Regional pentru Cooperare Transfrontaliera Romania-Bulgaria.

Proiectele comune vizeaza reabilitarea infrastructurii stradale, domeniul spatiilor verzi, dar si sectorul turistic. O delegatie a municipalitatii din Svishtov, Bulgaria, in frunte cu primarul Stanislav Blagov, a vizitat ieri Zimnicea pentru o intalnire comuna de lucru cu primarul din Zimnicea, pe tema agendei comune de dezvoltare a celor doua orase riverane Dunarii. Insotit de unul dintre viceprimarii municipiului Svishtov, si de seful serviciului de proiecte, Stanislav Blagov a discutat cu primarul Petre Parvu despre oportunitatile comune de dezvoltare a celor doua comunitatii, in cadrul Uniunii Europene.

Modernizarea infrastructurii stradale, imbunatatirea sectorului de spatii verzi al celor doua orase vecine Dunarii, dar si dezvoltarea turistica a celor doua comunitatii . Acestea sunt principalele directii de actiune comuna propuse de primarii din Zimnicea si Svishtov.

Agenda comuna va fi supusa la inceputul lunii mai analizei specialistilor din cadrul Biroului Regional pentru Cooperare Transfrontaliera Romania-Bulgaria, in functie de rezultatul acestei analize ,cele doua administratii urmand sa faca pasii necesarii transpunerii in practica a ideilor comune.

Intalnirea de ieri a celor doi primari, nu este prima de acest fel, municipiul Svishtov gazduind la inceputul lunii martie o intalnire similara celei de ieri de la Zimnicea. De altfel, cele doua admnistratii au vechi relatii de colaborare bilaterala, marturie stand si cele doua birouri specializate create in cadrul primariilor celor doua orase riverane Dunarii.