23
Ma, Iul
0 Articole noi

Incidente electorale și dosare penale în ziua votului

Incidente la vot

Alegeri
Tipografie

Procesul electoral s-a desfășurat în general fără incidente majore, toate cele 334 de secții de votare funcționând conform așteptărilor. Cu toate acestea, numărul incidentelor raportate a crescut semnificativ, pe parcursul zilei, determinând autoritățile să intensifice măsurile de securitate și verificările.

În comuna Stejaru, de exemplu, polițiștii s-au autosesizat după ce o persoană a fost observată însoțind un alegător în cabina de vot. Incidentul a fost sancționat contravențional, autoritățile subliniind importanța respectării regulilor privind confidențialitatea votului. Tot în Stejaru, satul Socetu, o femeie de 65 de ani din București a încercat să fraudeze votul, primind mai multe buletine de vot. Incidentul a fost observat de personalul secției, iar femeia a restituit buletinele suplimentare și a votat doar pentru alegerile europarlamentare. Poliția a deschis un dosar penal și continuă cercetările.
Un alt incident s-a petrecut la o secție de votare din Călmățuiu de Sus, unde a fost raportată pierderea unei ștampile de vot. Autoritățile au deschis un dosar penal și desfășoară cercetări pentru a clarifica situația și a preveni eventuale fraude.
Tot ieri, un bărbat s-a ales cu dosar penal după ce a votat fără a fi înscris pe vreuna dintre listele electorale. La Balaci și Videle, două persoane au fost sancționate contravențional pentru că și-au fotografiat buletinele de vot, iar la Segarcea-Vale, un jandarm a sesizat că anumiți candidați au adresat injurii unor persoane, incidentul soldându-se cu amenzi.
O alertă semnalată prin Sistemul Informatic de Monitorizare a Prezenței la Vot și de Prevenire a Votului Ilegal a condus la deschiderea unui dosar penal pentru fraudă la vot în localitatea Băcălești. Poliția a constatat că un bărbat a votat fără a fi înscris pe vreuna dintre listele electorale, iar cercetările sunt în curs.

Promo
Stiri

Cele mai

Block [footer] not found!