11
Lun, Dec
3 Articole noi

Două persoane care pescuiau în Dunăre s-au înecat

Pescari înecați

Social
Tipografie

În această dimineață, pompierii militari au efectuat o misiune de căutare a două persoane care pescuiau în Dunăre, în dreptul localității Suhaia și date dispărute.

Intervenția a fost asigurată de două echipaje de scafandri cu două bărci de la Detașamentele de pompieri Zimnicea și Turnu Măgurele, precum și o ambulanță a serviciului județean Teleorman.

Evenimentul a fost anunțat pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112 de ieri seară, la ora 20.17, de un al treilea pescar, care a reușit să se salveze. Pe timpul nopții au fost executate căutări pe malul apei, însă, având în vedere că la lăsarea întunericului nu se puteau efectua scufundări în acea zonă, căutările au fost reluate astăzi de dimineață.

Cu toate că misiunea a fost îngreunată de curenții puternici, temperatura scăzută a apei, vegetația abundentă și creșterile de niveluri și debite, fluviul Dunărea fiind sub avertizare de Cod Galben de inundații, pompierii au reușit să găsească trupurile celor două persoane în jurul orei 12.00, la aproximativ 30 de m. de locul în care s-a răsturnat barca. Victimele au fost aduse la mal de scafandri, unde personalul SAJ a constat decesul acestora.

Cazul a rămas în atenția autorităților competente pentru a stabili cu exactitate împrejurările producerii evenimentului.