18
Ma, Iun
0 Articole noi

Simpozion dedicat Zilelor Manastirii Cosoteni

Eveniment
Tipografie

Sub inaltul patronaj al Episcopiei Alexandriei si Teleormanului si cu binecuvantarea PS parinte Galaction, astazi au debutat manifestarile dedicate zilelor Manastirii Cosoteni.

Initiatia organizarii acestui eveniment apartine Asociatiei Radu Grămăticul, careia i s-a alăturat si Direcția pentru cultura a municipiului Rosiori de Vede, institutia care a și gazduit simpozionul Biserica Manastirii  Cosoteni, credința, cultura, spiritualitate.
Despre Sfântul Mare Mucenic Dimitrie, ocrotitorul Bisericii de la Mânăstirea Cosoteni și al Armatei Romane a vorbit parinteșe Catalin Paunescu, iar generalul Valentin Becheru, initiatorul acestor manifestari a prezentat câteva repere istorice importante în evolutia manastirii Cosoteni.
Despre monedele descoperite în urma cercetarilor arheologice din zona manastirii a vorbit muzeograful Muzeului de istorie Petre Voivozeanu din Rosiori de Vede unde sunt expuse câteva dintre piesele recuperate de arheologi.
Simpozionul s-a încheiat cu un scurt program artistic susținut de elevii Școlii Alexandru Deparateanu și grupul de dans Bujoreii.
Programul manifestarilor continua cu vizite organizate de Protoieria Rosiori de Vede ale elevilor la mânăstirea Cosoteni.