30
Joi, Mai
0 Articole noi

Sedinta Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru Problemele Persoanelor Varstnice

HARALAMBIE Epure

Guvern
Tipografie

Haralambie Epure, prefectul județului Teleorman, a convocat ședinta Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru Problemele Persoanelor Vârstnice. 

„Pe ordinea de zi a ședinței Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru Problemele Persoanelor Vârstnice, pe care am convocat-o astăzi, am avut dezbaterea modului în care au acționat instituțiile abilitate din județul Teleorman pentru protejarea cetățenilor în vârstă, în contextul creșterii alarmante a prețurilor la gaze, lemne, medicamente sau alimente.

Astfel, conform datelor prezentate de Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Teleorman, numărul pensionarilor care au nevoie de sprijin financiar este îngrijorător de mare. Pe parcursul anului trecut, 13.243 pensionari au primit ajutor de încălzire pentru lemne și cărbuni, 921 pentru încălzirea cu gaze naturale, 154 pentru încălzirea cu energie electrică.

De asemenea, reprezentanții Consiliului Județean al Organizațiilor de Pensionari și al Persoanelor Vârstnice au adus în atenția membrilor Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru Problemele Persoanelor Vârstnice câteva dintre cele mai arzătoare probleme cu care se confruntă pensionarii cu venituri mici. Creșterile de prețuri îi afectează cel mai mult, de multe ori pensionarii și persoanele vârstnice aflate în dificultate fiind obligate să renunțe la hrană pentru a-și putea asigura medicamentația și  un minim confort în locuințe.

Voi transmite Guvernului României toate aspectele prezentate, așa cum m-au rugat reprezentanții organizațiilor de pensionari”, a declarat Haralambie Epure, prefectul județului Teleorman.