22
Vi, Sep
9 Articole noi

Calotă Florică Ică a inițiat un proiect de lege privind comercializarea băuturilor alcoolice către minori

CALOTĂ Florică Ică

Parlament
Tipografie

Calotă Florică Ică, deputat PNL Teleorman, a inițiat un proiect de lege privind comercializarea sau oferirea băuturilor alcoolice către minori. Proiectul a fost votat în Camera Deputaților și a mers la promulgare. 

În urma votului în Camera Deputaților, a fost completată Legea nr. 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice. În acest sens, comercializarea sau oferirea cu titlu gratuit a băuturilor alcoolice către minori de către unităţile autorizate să comercializeze băuturile alcoolice se sancționează cu amendă între 100 lei şi 500 lei, cât şi cu suspendarea activităţii localului public pe o perioadă cuprinsă între 10 şi 30 de zile.

“Consider că această inițiativă legislativă este una necesară, având în vedere că accesul minorilor la băuturi alcoolice, precum și procurarea lor cu ușurință de către copii și adolescenți reprezintă o realitate care poate duce atât la efecte sociale grave, cât și la probleme de sănătate și dezvoltare iremediabile”, a declarat deputatul liberal Calotă Florică Ică.