Durata: minimum o saptamana; se poate relua maximum 2 saptamani. Slabesti intre 3 si 5 kg.
Reguli de baza: Dieta consta in trei mese fixe pe zi si doua gustari. Prima gustare este constituita din fructe de sezon (maximum 300g), iar a doua din nuci, morcovi sau ardei gras Se vor bea minimum 2L de apa si ceai neindulcit pe zi. Intre mese si gustari se lasa o pauza de 2-3 ore. Ultima masa se ia cu 3 ore inainte de ora de culcare, pentru a lasa timp suficient digestiei. La micul dejun se va bea o cafea neagra sau un ceai verde, neindulcit. Nu folositi alte condimente in afara de sare (cantitati moderate) si piper. 3 alimente pe care nutritionistii NU le recomanda mamicilor care vor sa slabeasca dupa nastere Ziua 1: Mic-dejun: salata de patrunjel cu 2 rosii + ½ lipie de graham Gustare: o portocala Pranz: sote de mazare + un snitel de soia (fiert) Gustarea 2: un morcov mare, crud Cina: o salata: rosie, ceapa, salata verde si 50g de ciuperci la cutie Ziua 2: Mic-dejun: 50 g cereale de ovaz cu lapte de soia Gustare: un mar Pranz: supa crema de legume si salata de vinete (fara maioneza) pe ardei gras Gustarea 2: 40 g de nuci crude (aprox o mana) Cina: un dovlecel la gratar cu mujdei de usturoi (o lingura de ulei de masline) Ziua 3: Mic-dejun: 2 felii de paine integrala cu salata de vinete (fara maioneza) Gustare: 2 kiwi mici Pranz: ciuperci la gratar + amestec de legume congelate (morcov, broccolli, conopida, etc) Gustarea 2: un ardei capia Cina: un bol de supa de rosii (fara orez) 5 mancaruri procesate pe care un copil nu trebuie sa le consume Ziua 4: Mic-dejun: salata de patrunjel cu 2 rosii + ½ lipie de grahamGustare: salata de fructe (mar, portocala, kiwi) maximum 300g Pranz: ghiveci de legume (morcov, vinete, dovlecel, telina, etc; excludeti cartofii si folositi maximum 2 linguri de ulei de masline la preparare)Gustarea 2: o mana de migdale crude Cina: salata de cruditati cu lamaie stoarsa (morcov si telina, fara mar) Ziua 5: Mic-dejun: doua felii de paine integrala cu fasole batuta + o rosieGustare: 2 mandarine mici Pranz: un bol de ciorba de legume si 200 g mancare de linte Gustarea 2: 2 morcovi cruzi Cina: 200 sote de spanac + gogosar murat Ziua 6 (se repeta ziua 2) Mic-dejun: 50 g cereale de ovaz cu lapte de soia Gustare: un mar Pranz: supa crema de legume si salata de vinete (fara maioneza) pe ardei gras Gustarea 2: 40 g de nuci crude (aprox o mana) Cina: un dovlecel la gratar cu mujdei de usturoi (cu o lingura de ulei de masline) Ziua 7 Mic-dejun: mar cu biscuiti: 2-3 biscuiti de ovaz, ceai de fucte neindulcit si un mar ras Pranz: mancare de praz cu masline Gustare: 40 g alune de padure Cina: 200g piure de urzici cu salata de sfecla rosie si hrean