18
Joi, Apr
1 Articole noi

30 de scoli de soferi verificate de ISCTR

Danut Cristescu

Actualitate
Tipografie

De controlele angajatilor Inspectoratului de Stat pentru Control in Transportul Rutier numarul 7, nu au scapat nici scolile de conducatori auto. De la inceputul anului si pana in prezent, 30 de scoli au fost verificate, iar 2 au rama sfara autorizatia de functionare.

Pe langa verificarea transportatorilor de marfa si persoane, angajatii Inspectoratului de Stat pentru Control in Transportul Rutier numarul 7, au dreptul de a controla si scolile de conducatori auto. De la inceputul anului si pana in prezent, au fost verificate 30 de astfel de scoli, iar 2 au ramas fara autorizatie.
In momentul in care inspoctorii fac verificari la scolile auto, aceste controale au loc atat la sediul acestora, cat si in teren. Sunt verificate o serie de documente, cele mai importante fiind avizele medicale si psihologice ale instuctorilor auto si caietul cursantului.
Potrivit reprezentantilor ISCTR, in perioada urmatoare vor continua astfel de controale.
In cazul in care vor fi gasite neregului pot fi aplicate sanctiuni contraventionale ce incep de la 250 lei si pot ajunge si la 12000 lei. In situatia in care se impune, pot fi retrase si licentele de functionare.