30
Joi, Mai
0 Articole noi

Aglomeratie mare la Serviciul Permise Auto si Inmatriculari

Examen permis auto

Actualitate
Tipografie

Serviciul Permise de Conducere si Inmatricularea Vehicvulelor Teleorman functioneaza cu personal redus, insa cu toate acestea, reuseste sa se organizeze si sa programeze la intervale destul de scurte examenele pentru obtinerea permiselor auto.

Potrivit statisticilor intocmite la nivelul Serviciului Permise de Conducere si Inmatricularea Vehiculelor, aproximativ 900 de candidati au trecut prin mana unui singur examinator in anul 2017. Totodata, aflam de la seful serviciului ca au reusit sa rpomoveze acest examen circa 49% dintre solicitanti.
Permisele de conducere care se obtin in Romania au termen de valabilitate 10 ani, pentru categoria B si 5 ani pentru profesionisti. Ca o noutate, pentru preschimbare, pe langa documentele de identitate si taxa, persoana in cauza are nevoie si de fisa medicala.
Un alt amanunt important de mentionat este faptul ca permisul de donducere obtinut pe teritoriul Romaniei este valabil in tot spatiul comunitar european. In afara de aceasta activitate, tot la Serviciul Permise de Conducere si Inmatricularea Vehiculelor se adreseaza si cetatenii romani care au obtinut permise de conducere in strainatate si vor sa le preschimbe cu unele romanesti.
Dovada inlocuitoare a permisului de conducere se elibereaza pe loc. Ghiseele serviciului sunt deschise cetatenilor, de luni pana joi, in intervalul 8.00-16.30, iar vineri de la 8 la 14.00.