30
Joi, Mai
0 Articole noi

Alerta in Teleorman. Un cuplu de chinezi, cu afaceri in judet au ajuns pe 5 februarie la Rosiorii de Vede

Verificare la aeroport

Actualitate
Tipografie

Încă din data de 1 februarie, când pe aeroportul Otopeni a aterizat un cuplu de chinezi, cu afaceri în țara noastră, autoritățile sunt în alertă. După ce au locuit, până pe data de 4 februarie în Olt, cetățenii străini, care au călătorit în țara de origine, chiar în apropiere de zona afectată de noul coronavirus s-au mutat la Roșiorii de Vede.

Încă din ziua cu pricina, Direcția de Sănătate Publică Teleorman, prin medicul epidemiolog Luminița Dumitrașcu îi monitorizează pe cei doi, potrivit protocoalelor medicale în astfel de cazuri. Pentru a ne lămuri și a liniști opinia publică din județ, am contactat specialistul în domeniu, care ne-a acordat un interviu în exclusivitate.
Cum s-a făcut deplasarea de la Olt la Teleorman și cine a informat instituțiile județene de la noi ne explică tot epidemiologul. De asemenea, este necesar de precizat că și în acest moment, cuplul de chinezi este zilnic monitorizat.
Oamenii au intrat în panică la auzul veștii că în județul nostru locuiesc doi chinezi întorși recent din țara de orgine. Lămuriri legate de măsuri speciale de prevenție sau motode de protecție sau apărare împotriva acestui virus ne aduce medicul Luminița Dumitrașcu.
Așadar, nu avem motive de alertă, cu atât mai mult cu cât, în cele zece zile cât au fost monitorizați până astăzi, cei doi nu au prezentat niciun semn că ar fi infectați cu coronavirus.