13
Sam, Apr
1 Articole noi

Zeci de pachete cu alimente, chiar si din strainatate au ajuns la bunica Dida din Tiganesti

Mamaia Dida

Actualitate
Tipografie

Cazul bătrânei de 82 de ani, care locuiește singură, într-o încăpere insalubră, pusă la dispoziție de administrația locală, la marginea comunei Țigănești a trecut granițele țării.

Zeci de persoane, din țară, dar și din străinătate au trimis pachete cu produse alimentare și de igienă pentru femeia, care susține cu lacrimi în ochi că a fost dată afară din casă de fiul său. De cele mai multe ori îi vedem acționând în forță, atunci când situațiile degenerează. Sunt cei care ne ”țin spatele„ și ne asigură paza și protecția pe stradă sau la evenimente publice. În această dimineață, în schimb, au îmbrăcat uniforma de jandarmi, pentru a se deplasa în Țigănești, la locuința improvizată a bunicii Dida. O româncă, care locuiește în Italia, impresionată de știrea cu povestea femeii, difuzată de postul nostru de televiziune, în exclusivitate, în luna decembrie, a decis să îi acorde un ajutor substanțial. Aceasta a trimis sute de kilograme de alimente și produse de igienă. Jandarmii teleormăneni au fost cei care au primit donațiile, astfel că în această dimineață au mers să-i ofere bunicii Dida o parte dintre produse.
Nu doar femeia din Italia și-a oferit sprijinul, bătrâna ne-a povestit că au venit oameni și din Giurgiu cu lemne de foc și alimente. Cu toate acestea, era speriată în această dimineață pentru că vremea s-a înrăutățit și va fi nevoită să ardă o cantitate mai mare de material lemnos. Bătrâna ne impresionează de fiecare dată când îi trecem pragul încăperii, iar astăzi, când una dintre jandarmerițe i-a desfăcut o prăjitură, femeia a întrebat dacă e de mâncare, semn că nu mai văzuse un astfel de produs. Pentru mulți dintre noi, nu a existat nicio masă cu ”cartofi părpăliți”, însă, bunica doar atât mâncase astăzi.
Povestea de viață a femeii este una de-a dreptul impresionantă. Ea susține că a fost dată afară din casă de fiul său și nu are venituri. Jandarmii teleormăneni se îngrijesc de aceasta de aproximativ doi ani și ajutorul continuă.
Mamaia Dida a primit asigurări de la jandarmi că nu o vor uita și o vor vizita ori de câte ori va fi nevoie. Chiar dacă a pierdut contactul cu realitatea din societate, la care se mai adaugă și problemele bătrâneței, deoarece nu mai aude, printre lacrimi, la plecare, femeia și-a luat la revedere de la salvatorii săi.