13
Sam, Apr
1 Articole noi

Aroganta si dispret, asa trateaza purtatorii de cuvant oamenii care va ofera informatii

Dana Păşu

Actualitate
Tipografie

Comunicarea purtatorului de cuvant al IPJ Teleorman este una extrem de deficitara. Primim comunicate seci si lipsite de continut, iar cand vrem sa aflam o informatie care putea interesa opinia publica, aceasta vine greu. La prima ora a diminetei, la ora 8 si 30 de minute, Mass media din Teleorman a fost invitata la ora 10 la o actiune in centrul Alexandriei.

Ghidul de comunicare al Ministerului Afacerilor Interne, dupa care functioneaza biroul de presa al Inspectoratului Judetean de Politie Teleorman stipuleaza foarte clar care sunt atributiile purtatorilor de cuvant. Una dintre acestea vizeaza transmiterea de informatii de interes public catre presa, pentru ca acestea sa fie mai apoi disiminate catre cetateni. De asemenea, documentul prevede foarte clar care trebuie sa fie relatia comunicatorilor cu reprezentantii mass media. La IPJ Teleorman, insa, chiar de la inceputurile sale in domeniul comunicarii publice, purtatorul de cuvant nu s-a aratat interesat de o relationare corecta cu presa. Si nu o spunem asta doar noi, sunt si alti colegi care cu greu au reusit sa obtina o informatie de la Dana Pasu. Aroganta si lipsa de respect in colaborarea institutionala au fost pricipalele atuuri cu care doamna inspector ne-a tratat. Si, pentru a fi cat mai expliciti, dam un singur exemplu care s-a intamplat in aceasta dimnieata. La ora 8.30, pe grupul de whatsapp oficial a intrat un mesaj de la purtatorul de cuvant, invitandu-ne la o actiune care are loc pe centrul pietonal al Alexandriei de la ora 10.00.
Lasand la o parte faptul ca timpul intre anunt si eneviment era foarte scurt, dupa ceva timp de la inceperea actiunii, doamna ofiter, fost subofiter de ordine publica a catadictist sa coboare din biroul bine incalzit al inspectoratului, alaturi de politistii din strada, insa imbracata in haine civile, lucru care nu i-a permis sa acorde interviu presei. Nemultumirile jurnalistilor i-au fost comunicate, justificarea Danei Pasu pentru faptul ca, practic, a iesit din birou “la o plimbare” a fost comunicarea, la fel de defectuoasa dintre ea si colegii sai de la prevenire.
Purtatorii de cuvant ai institutiilor publice trebuie sa inteleaga faptul ca daca ceri respect trebie sa oferi respect, chiar si din partea presei, prin comunicare efecienta nu defectuoasa, asa cum se intampla in majoritatea institutiilor din judet. Acesta nu este un caz izolat, existand si alti purtatori de cuvant care nu isi indeplinesc corect atributiile. Iar, noi, v-am tolerat prea mult!