13
Sam, Apr
1 Articole noi

Au inceput inscrierile in institutiile de invatamant militar

Admitere fara examen

Actualitate
Tipografie

In aceasta perioada se fac inscrieri pentru invatamantul liceal, postliceal si universitar military pentru anul scolar 2023-2024.

Noutatea de anul acesta este faptul ca pentru invatamantul posticeal militar-maistri si subofiteri admiterea se va face fara examen. Candidatii vor intra in ordinea descrescatoare a mediei de admitere si a optiunilor din cererea de inscriere.

Media de admitere va fi calculate pe baza rezultatelor obtinute la examenul de bacalaureat. Inscrierile se pot face online sau direct la biroul de informare recrutare de la Centrul militar Judetean.

Pentru invatamantul posticeal militar termenul limita de inscriere este 2 iunie si se pot inscrie elevii aflati in ultimul an de liceu si absolventii de liceu cu diploma de bacalaureat si varsta de cel mult 28 de ani.

La invatamatul liceal termenul limita de inscriere este 24 martie iar pentru cel cu licenta candidatii pot depune cererile pana la 31 mai.  Pentru mai multe informatii si consiliere candidatii se pot adresa personalului de recrutare de la biroul de informare recrutare din cadrul centrului militar judetean.

Deocamdata nu se fac inscrieri la cursurile de formare a ofiterilor/subofiterilor in activitate, pentru posturile de soldat gradat profesionist sau pentru rezervistii voluntari.