30
Joi, Mai
0 Articole noi

Conferinta de presa, astazi, privind arderile de vegetatie uscata

Conferinta comuna

Actualitate
Tipografie

Reprezentantii ISU si cei ai APIA au sustinut astazi o conferinta de presa. Tema intalnirii a fost referitoare la incendiile de vegetatie uscata.

Astazi a avut loc o conferinta de presa comuna a ISU si APIA Teleorman. In prima parte a fost prezentata analiza interventiilor privind incendiile de vegetatie uscata, de la inceputul anului si pana in prezent.
Incepand cu data de 16 octombrie, Agenţia de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură demarează acţiunile de autorizare la plată a suvenţiilor pentru fermierii care au depus dosarele. Conform conducerii APIA pentru fermierii care nu au respectat normele de ecocondiţionalitate şi pe cele care prevăd în mod expres interzicerea degajării terenurilor agricole de resturile vegetale prin incendiere, vor fi aplicate penalizări.
Comparativ cu anii anteriori, ISU Teleorman, în parteneriat cu Garda de Mediu şi APIA, desfasoara o campanie mult mai agresivă privind informarea şi punerea în aplicare a măsurilor de prevenire şi stingere a incendiilor de vegetaţie.