30
Joi, Mai
0 Articole noi

Constructia centralei solare de la Rosiorii de Vede a fost finalizata

Centrala solara

Actualitate
Tipografie

Centrala solara construita in acest an la Rosiorii de Vede va incepe productia de energie electrica la finele anului dupa racordarea la sistemul energetic national si obtinerea tuturor licentelor prevazute de legislatia in domeniu.

Valoarea totala a investitiei este de aproape 46 milioane de lei. Prima centrala solara din Teleorman ce are ca beneficiar o unitate administrativ teritoriala a trecut de primele probe inainte de punerea in functiune si va produce energie electrica pentru nevoile municipiului Rosiorii de Vede. Lucrarile de constructie a centralei solare demarate in luna mai s-au incadrat in graficul stabilit cu termen final 30 decembrie 2015. Investitia este finantata din fonduri nerambursabile in cadrul proiectului "Valorificarea resurselor regenerabile prin crearea unei centrale solare" cu o valoare totala de 46 milioane de lei.

Centrala solara construita in extravilanul municipiului Rosiorii de Vede va produce energie electrica necesara iluminatului public, unitatilor de invatamant si institutiilor administratiei publice locale asigurand astfel o economie in bugetul local de 1,5 milioane de lei pe an.