20
Sam, Iul
5 Articole noi

Declarati incompatibili de catre ANI

ANI

Actualitate
Tipografie

Potrivit unui comunicat de presa al Agentiei Nationale de Integritate, 4 medici din judetul nostru au fost gasiti incompatibili. Conform ANI, 3 dintre acestia sunt sefi de sectii in spitalele teleormanene, si un fost membru al comitetului director al Spitalului de Psihiatrie din Poroschia.

In urma unor verificari efectuate, membrii Agentiei Nationale de Integritate, au declart incompatibile mai multe cadre medicale din tara. 4 dintre acestea sunt din judetul teelorman. Astfel au fost declarati incompatobili: POPA CRISTIAN    Șef secție Psihiatrie Acuți I în cadrul Spitalului de Psihiatrie Poroschia, LAZĂRESCU SORANA-MIHAELA    Fost membru al Comitetului Director  în cadrul Spitalului de Psihiatrie Poroschia, ȘTEFĂNESCU MIHAI-IULIAN    Șef secție Obstetrică-Ginecologie în cadrul Spitalului Municipal „Caritas”, Roșiori de Vede si PRETORIAN GABRIEL    Șef de secție în cadrul Spitalului Orășenesc Zimnicea.
1.POPA CRISTIAN    Șef secție Psihiatrie Acuți I în cadrul Spitalului de Psihiatrie Poroschia, jud. Teleorman    Se află în stare de incompatibilitate începând cu data de 10 octombrie 2011, întrucât deține, simultan, funcțiile de șef secție și administrator la CABINETUL MEDICAL DR. POPA SRL, având ca obiect de activitate „activități de asistență medicală specializată”.
Persoana evaluată a încălcat, astfel, dispozițiile art, 180, alin. (1), lit. b) coroborate cu dispozițiile art. 184, alin. (12) din Legea  nr. 95/2006 (în forma în vigoare până la data de 28.08.2015), respectiv, dispozițiile art. 178, alin. (1), lit. b) coroborate cu dispozițiile art. 185, alin. (15) din  Legea  nr. 95/2006, în vigoare la data de 28 august 2015.                                                   
2. LAZĂRESCU SORANA-MIHAELA    Fost membru al Comitetului Director (director medical) în cadrul Spitalului de Psihiatrie Poroșchia, jud. Teleorman    S-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 10 octombrie 2011 – 10 octombrie 2014, întrucât a deținut simultan, funcțiile de director medical și administrator unic al S.C. CABINETUL MEDICAL DR. LAZĂRESCU S.R.L., având ca obiect de activitate „activități de asistență medicală specializată”.
Persoana evaluată a încălcat, astfel, dispozițiile art. 180, alin. (1), lit. b) coroborate cu dispozițiile art. 183, alin. (9) din Legea  nr. 95/2006 (în forma în vigoare până la data de 28.08.2015).                                                   
3. ȘTEFĂNESCU MIHAI-IULIAN    Șef secție Obstetrică-Ginecologie în cadrul Spitalului Municipal „Caritas”, Roșiori de Vede, jud.  Teleorman    S-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 25 mai 2007 – 15 aprilie 2015, întrucât a deținut simultan funcțiile de șef secție și administrator al  S.C. SALVAMED S.R.L. și S.C. SALVAMED CENTER S.R.L.
Persoana evaluată a încălcat, astfel, dispozițiile art. 180, alin. (1), lit. b) coroborate cu dispozițiile art. 184, alin. (12) din Legea  nr. 95/2006 (în forma în vigoare până la data de 28.08.2015), respectiv, dispozițiile art. 178, alin. (1), lit. b) coroborate cu dispozițiile art. 185, alin. (15) din  Legea  nr. 95/2006, în vigoare la data de 28 august 2015.                               4.PRETORIAN GABRIEL    Șef de secție în cadrul Spitalului Orășenesc Zimnicea, jud. Teleorman    S-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 01 iulie  2010 – 24 noiembrie 2014, întrucât a deținut simultan funcțiile de șef secție și administrator al  S.C. PREMED S.R.L.
Persoana evaluată a încălcat, astfel, dispozițiile art. 180, alin. (1), lit. b) coroborate cu dispozițiile art. 184, alin. (12) din Legea  nr. 95/2006 (în forma în vigoare până la data de 28.08.2015).
In comunicatul remis de ANI se mai arata ca :
„Fapta persoanei cu privire la care s-a constatat  încălcarea obligațiilor legale privind  starea de incompatibilitate constituie abatere disciplinară si se sancționează potrivit reglementării aplicabile demnității, funcției sau activitătii respective”.
„Persoana față de care s-a constatat  starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică  pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcția ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcție eligibilă, nu mai poate ocupa aceeași funcție pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului”.
Persoanele evaluate au fost informate despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază - de a fi asistate sau reprezentate de un avocat si de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. Din cei 4 medici, PRETORIAN GABRIEL nu a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere în exercitarea dreptului la apărare.

Promo
Stiri

Cele mai

Block [footer] not found!