Pesta porcina continua sa ucida porcii din gospodariile cetatenilor. Insa, pentru conducerea DSV Teleorman nu reprezinta o prioritate comunicare cu presa locală, principala sursă de informare în masă şi rapid a teleormănenilor.
De cel putin doua saptamani, in Teleorman pesta porcina face ravagii, pana in prezent fiind ucisi aproximativ 2.000 de porci. Pentru limitarea efectelor, autoritatile au luat o serie de masuri, dar se pare ca nu se reuseste oprirea raspandirii bolii. De la revoltă, oamenii au ajuns la disperare şi trăiesc cu frica de veterinarilor, care pot să bată din moment în moment şi la porţile lor. Şi, asta doar din lipsa informării. Intrebat in cadrul sedintei Comitetului Local de Combatere a Bolilor, desfasurata ieri, directorul Directiei Sanitar Veterniare Teleorman, Iulian Ianculescu a explicat ca ascest lucru s-a intamplat din cauza lipsei de personal, dar si pentru ca ei au o alte priotitati.
Nu mai e un secret pentru nimeni că boala este răspândită de mistreţii care trăiesc pe fondurile de vânătoare private, unde, se pare că autorităţile judeţene nu au competenţă. Astfel că, tratăm efectul şi nu cauza.
In presa locala au mai aparut o serie de materiale referitoare la acest subiect, însă explicaţiile autoritatilor au întârziat să apară. Din cei aproximativ 1.700 de porci mistreti confirmati cu pesta la nivel naţional, 500 sunt in Teleorman, lucru care ar fi trebuit să alerteze mai devreme veterinarii.
O comunicare corecta cu cetatenii acestui judet, prin intermediul presei, dar şi demararea unor demersuri la nivel naţional pentru eradicarea focarelor de pe fondurile de vânătoare, ar putea duce la o limitare a raspandirii acestei boli.