30
Joi, Mai
0 Articole noi

Hram la Biserica Sfintii Imparati Constantin si Elena

Procesiune religioasa

Actualitate
Tipografie

O multime de credinciosi au participat astazi la hramul Bisericii Sfintii Imparati Constantin si Elena din Rosiorii de Vede, dupa ce aseara au insotit, pe strazile municipiului, racla cu moastele Sfantului Ioan cel Milostiv purata de preoti intr-o procesiune religioasa.

Cunoscuta mai mult sub denumirea de Sardareasa, biserica Sfintii Imparati Constantin si Elena una din cele mai vechi lacase de cult din Rosiorii de Vede isi sarbatoreste astazi, ctitorii si ocrotitorii. Pentru dubla sarbatoare de astazi au fost adusa, ieri, de la biserica Postelnicu Fir din Craiova, racla cu moastele Sfantului Ioan cel Milostiv ce a fost depusa dupa procesiunea religioasa de aseara la biserica Sfintii Imparati Constantin si Elena.

In acesta dimineata, la sfanta liturghie, biserica s-a umplut de credinciosii veniti sa participe la slujba oficiata de un sobor de preoti, in zi de dubla sarbatoare crestineasca, Inaltarea Domnului si Sfintii Imparati Constantin si Elena.

Marele praznic al Sfintilor Imparati Constantin si Elena are o importanta deosebita pentru ca datorita acestor Sfinti, religia crestina a devenit oficiala. Ei au fost protectorii crestinismului, intr-o vreme in care credinta in Hristos era amenintata in Imperiul Roman de Rasarit.