18
Joi, Apr
1 Articole noi

Medicul Stefan-Calin Ragalie de la Spitalul Caritas, declarat incompatibil

Caritas

Actualitate
Tipografie

Agenția Naționalã de Integritate a constatat încãlcarea regimului juridic al incompatibilitãților precum și indicii privind posibila sãvârșire a infracțiunii de fals în declarații de cãtre RĂGĂLIE CĂLIN – ȘTEFAN, Șef al Secției Chirurgie Generală din cadrul Spitalului Municipal „Caritas” Roșiorii de Vede. Motivul il constituie detinerea si functiei de administrator al unei societati comerciale.

In urma unor cercetari effectuate, membrii Agentiei Nationale de Intergritate, au descoperit ca seful sectiei de chirrgie generala din cadrul Spitalului Caritas din muncipiul Rosiorii de Vede, este incompatibil cu functia pe care o detine. Astfel .RĂGĂLIE CĂLIN – ȘTEFAN se aflã în stare de incompatibilitate începând cu data de 07 mai 2012, întrucât exercitã, simultan cu funcția de Șef  Secție în cadrul Spitalului Municipal „Caritas” Roșiori de Vede și funcția de administrator al unei societati comerciale. Deasemenea, se mai arata in comunicatul remis de catre ANI ca, medicul a incalcat dispozițiile art. 180, din Legea nr. 95/2006, în vigoare până la data de 28.08.2015, respectiv dispozițiile art. 178, din Legea nr. 95/2006 ,în vigoare începând cu data de 28.08.2015, potrivit cãruia „Funcţia de manager persoană fizică este incompatibilă cu: exercitarea oricărei activităţi sau oricărei alte funcţii de manager, inclusiv cele neremunerate”, coroborate cu dispozițiile art. 184, ,în vigoare până la data de 28.08.2015, respectiv dispozițiile art. 185 din Legea nr. 95/2006 ,în vigoare începând cu data de 28.08.2015, potrivit cãruia „Dispoziţiile art. 178 ,referitoare la incompatibilităţi  se aplică şi șefilor de secție  din spitalele publice”.
Daca in urma cercetarilor care sunt efectuate in continuare, acesta va fi gasit vinovat, potrivit legii, din momentul in care se va da verdictul timp de 3 ani de zile nu va mai avea voie sa mai detina functii publice. Agentia Nationalã de Integritate îsi exercitã atributiile cu respectarea principiilor legalitãții, confidentialitãții, impartialitãții, independentei operaționale, celeritãții, bunei administrãri, precum si al dreptului la apãrare.