30
Joi, Mai
0 Articole noi

Pentru aceasta perioada, autoritatile sunt pregatite sa intervina

Vehicule ISU

Actualitate
Tipografie

Judetul Teleorman s-a aflat sub avertizare meteo de cod galben fenomene meteorologice periculoase. Pentru a nu exista probleme au fost mobilizate sa intervina atat forte din cadrul structurilor Ministerului Afacerilor Interne, cât şi din cadrul celorlalte structuri ale Comietului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Teleorman.

Conform Administratie Nationale de Meteorologie, judetul Teleorman s-a aflat Cod Galben, privind manifestarea unor fenomene meteorologice periculoase: ninsori viscolite, intensificari ale vantului si temperaturi scăzute. Pentru a nu exista probleme, presedintii Comitetelor locale pentru situatii de urgenta au luat mai multe masuri.
Totodata, au fost mobilizate peste 580 de forte pentru intervenţie.
Având în vedere situaţia meteorologica actuala, cetateniii trebuie sa tina cont de urmatoarele recomandari:
- să evite pornirea la drum pe timp de viscol şi ninsoare puternică. Dacă, totuşi, deplasarea este necesară, să se informeze dacă pe traseul ales nu sunt drumuri blocate;
- înainte de plecare, să se asigure că sistemul de încălzire funcţionează eficient;
- să urmărească cu maximă atenţie, la posturile radio/tv, buletinele meteorologice şi recomandările autorităţilor centrale şi locale;
- să pornească la drum cu rezervorul de combustibil plin;
- să ţină în autoturism pături, apă şi alimente neperisabile;
- să echipeze corespunzător autovehiculele pentru circulaţia în condiţii de iarnă.  Cetăţenii rămaşi blocaţi în zăpadă trebuie să anunţe în cel mai scurt timp situaţia creată, la numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112.